Журналіст Братущак визнав: доказів того, що на нього готувався замах, йому не надали

Журналіст Братущак визнав: доказів того, що на нього готувався замах, йому не надали
Олексій Братущак
Фото: Громадське радіо

Фігурант «розстрільному списку» з 47 персон прокоментував свій візит до СБУ

Журналіст Олексій Братущак розповів «Главкому» деталі свого візиту до Служби безпеки України у справі по «розстрільному списку».

За словами Братущака, співробітники спецслужби не ознайомили його з матеріалами справи і не надали переконливих доказів того, що йому загрожує небезпека.

«Мені відомо, що у слідства є певні записи, у яких фігуранти справи обговорюють загалом список, а не конкретні прізвища. Чи є матеріали у слідства, що хтось з кимось обговорював моє вбивство? Наскільки я знаю, таких матеріалів немає», - зазначив журналіст.

Братущак додав, що його запитували про необхідність охорони, але він від неї відмовився.

Колишня російська журналістка Катерина Сергацкова, яка тепер працює в Україні, заявила, що досі точно не може стверджувати, що її прізвище є у «розстрільному списку», а у справі Аркадія Бабченка проходить як свідок. Про це вона написала в Facebook.

Вона розповіла, що прийшла до Служби безпеки України у понеділок, 4 червня, де їй повідомили, що вона - свідок у справі Аркадія Бабченка, порушеної проти Бориса Германа. Викликали її в СБУ ще у п'ятницю, не пояснивши, у чому причина. Згодом виявилось, що ім'я Сергацкової присутнє у «розстрільному списку», який опублікувало видання «Страна.ua».

«На допиті я так нічого і не зрозуміла: чому я - свідок, навіщо вручали повістку, навіщо мене покликали. Питань у справі не було, доказів того, що я в небезпеці, не було. Навіть список не показали!», - обурена журналістка.

Сергацкова уточнила, що в СБУ їй не показали список осіб, яким нібито загрожує небезпека.

Нагадаємо, видання «Страна» 5 червня оприлюднило список з 47 українських журналістів і блогерів, яким, за версією СБУ, загрожує смерть від рук кілерів, яких винаймають спецслужби РФ.

Після цієї публікації Головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за фактом розголошення відомостей досудового розслідування.

Читайте також: «Розстрільний список». Які емоції переживають 47 фігурантів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: