ЗМІ: Більшу частину мільярдних аграрних дотацій від держави отримають підприємства олігархів

ЗМІ: Більшу частину мільярдних аграрних дотацій від держави отримають підприємства олігархів
Птахофабрика

2 млрд грн дотацій уряд виділяє на найприбутковішу галузь агробізнесу – птахівництво

Дотації з державного бюджету для аграріїв, які уряд вводить з 1 січня 2017 року на заміну існуючого спецрежиму ПДВ, отримають не збиткові, а, навпаки, найприбутковіші компанії.

Про це йдеться у статті «Дивна логіка МінАПК: що відбувається з розподілом дотацій».

За словами автора матеріалу, уряд до держбюджету-2017 передбачив 4 млрд грн на підтримку аграріїв, більше половини цієї суми (53%) отримають птахівники (виробники курятини).

«2 млрд грн дотацій уряд виділяє на найприбутковішу галузь агробізнесу. Як виявилося, половина цієї суми – 1 млрд грн – буде виділено лідеру «пташиного» ринку, компанії «Миронівський хлібопродукт», відомої своїм брендом «Наша ряба», – акцентується в статті.

«Можливо, Тарас Кутовий, який не має сільськогосподарської освіти і всього рік пропрацював в агрокомпанії (нехай і на найвищій посаді), розглядає село і сільське господарство виключно як бізнес-проект? З точки зору бізнесу – не посперечаєшся: вкладати потрібно в прибуткову справу. «Миронівський хлібопродукт» – справді прибуткова компанія. Її операційний прибуток за 9 місяців поточного року становив 270 млн доларів США», – зазначає автор матеріалу.

За його словами, в список компаній, що дотуються, «несподівано потрапили виробники молочної продукції, які раніше взагалі не користувалися пільгою з ПДВ».

«Дотації потрібно давати тим фермерам, які не мислять себе без землі, без села. Вони щороку ризикують всім, що у них є. Вони не мають великих коштів і доступу до банківських кредитів. Але вони створюють у своїх селах робочі місця, підтримують місцеву громаду і, врешті-решт, не дають селу померти», – акцентується в матеріалі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: