ЗМІ: Луценко просить уряд звільнити Балчуна

ЗМІ: Луценко просить уряд звільнити Балчуна
Войцех Балчун

Генпрокурор зазначив, що УЗ програє майже всі суди комерційним структурам (з початку року відшкодування склали 22 млн грн)

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням не продовжувати контракт із керівником «Укрзалізниці» Войцехом Балчуном

Про це повідомляє видання «Українська правда», у розпорядженні якого є звернення генпрокурора від 2 серпня.

У документі йдеться про те, що наразі правоохоронці розслідують понад 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами УЗ.

Зараз розслідують те, що протягом останніх двох років службовці відомства привласнил понад 150 млн грн державних коштів. Це вони зробили шляхом укладання договорів на придбання товарів за завищеними цінами та фіктивних договорів.

У зверненні також йдеться і про інше кримінальне провадження за фактом зловживання повноваженнями заступником начальника департаменту локомотивного господарства. Вказується, що він завдав Україні збитків 12,8 млн грн.

Луценко нагадав, що наприкінці минулого року прокуратура Дніпропетровщини скерувала до суду обвинувальний акт щодо службовців залізниці, які заволоділи державними коштами на суму понад 1,3 млн грн.

Також вказується, що УЗ програє майже усі суди комерційним структурам (з початку року відшкодування склали 22 млн грн).

«Вважаю, що така ситуація на залізничному транспорті зумовлена насамперед неналежним виконанням правління ПАТ «Укрзалізниця» покладених обов'язків. З огляду на викладене, вважаю недоцільним продовження контракту з Войцехом Балчуном», - наголосив Луценко у звернені.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: