ЗМІ: Ще один нардеп може вийти з БПП

ЗМІ: Ще один нардеп може вийти з БПП
Нардеп Сергій Тригубенко 

Тригубенко відреагував на втрату контролю над Державною продовольчою зерновою корпорацією, де в п'ятницю був представлений новий керівник

Фракція «Блок Петра Порошенка», і відповідно, коаліція в парламенті може найближчим часом стати менше на одну одиницю. Як повідомило джерело в БПП, народний депутат Сергій Тригубенко вже на цьому сесійному тижні може подати заяву про вихід з коаліції.

«Він попередив про це в п'ятницю», - сказав співрозмовник видання. За його словами, таким чином Тригубенко відреагував на втрату контролю над Державною продовольчою зерновою корпорацією, де в п'ятницю був представлений новий керівник, що відноситься до орбіти лідера УДАРу Віталія Кличка.

«Була емоційна розмова, він говорив, що посунули його людину і він вважає себе вільним від зобов'язань перед партією», - розповіло джерело.

При цьому він охарактеризував ситуацію «як вкрай несвоєчасну» з огляду на майбутні укрупнення гравців в парламенті і висловив надію, що конфлікт вдасться залагодити.

«У Сергія Миколайовича (Тригубенка) залишається «Артемсіль», тому він швидше за все утримається від різких рухів і заяв», - припустив він.

Зв'язатися з Сергієм Тригубенком не вдалося.

Минулого тижня Кабінет Міністрів призначив головою Державної продовольчої зернової корпорації України (ДПЗКУ) Дмитра Гавриша. Раніше він очолюючи компанію «Мостобуд» Володимира Продівуса - екс-народного депутата від Партії регіонів, президента Федерації боксу України.

Раніше ДПЗКУ очолював (в статусі в.о.) Віталій Шулежко, який представляв інтереси Сергія Тригубенка, ще з часів, коли той був заступником міністра агрополітики від Партії регіонів Миколи Присяжнюка.

ДПЗКУ - найбільший оператор на аграрному ринку України. Корпорація створена Кабінетом Міністрів в 2010 році. Їй  належить 10% сертифікованих елеваторних потужностей України, портові термінали, які здатні забезпечити перевалку до 10% всього зернового експорту. Корпорація входить в топ-10 (по деяких культурах - в топ-5) експортерів агропродукції з України.

Джерело: Апостроф

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: