ЗМІ: Трамп і його оточення 100 разів контактували з представниками РФ до інавгурації

ЗМІ: Трамп і його оточення 100 разів контактували з представниками РФ до інавгурації
В розслідуванні ЗМІ йдеться про шість особистих контактів американського лідера

За інформацією ЗМІ, щонайменше 17 представників кампанії Трампа контактували з росіянами, представниками Wikileaks або ж з посередниками

Президент США Дональд Трамп і його найближче оточення контактували з представниками Росії, Wikileaks і посередниками понад 100 разів до його інавгурації під час президентської кампанії 2016 року.

Про це пише The New York Times з посиланням на власні джерела.

За даними видання, щонайменше 17 представників президентської кампанії Трампа і його радників контактували з росіянами, представниками Wikileaks або ж з посередниками.

Йдеться про понад 100 особистих зустрічей, телефонних переговорів, листів по електронній пошті, смс і листування в Twitter. Водночас в розслідуванні йдеться, що подібні контакти з боку РФ неодноразово відкидалися.

З самим Трампом після висунення його кандидатури на посаду президента США кілька разів контактували підприємець Арас Агаларов і його син Емін Агаларов.

Бізнесмени також допомагали в організації зустрічі в Trump Tower в 2016 році.

Також в розслідуванні йдеться про шість особистих контактів американського лідера, про 17 зустрічей його колишнього адвоката Майкла Коена і його сина Дональда Трампа-молодшого.

Також з росіянами п'ять разів особисто контактував екс-радник президента Майкл Флінн і 18 разів - екс-радник Роджер Стоун.

Нагадаємо, колишній глава ФБР Роберт Мюллер уповноважений мін'юстом США розслідувати втручання РФ у президентські вибори 2016 року. Він, зокрема, займається розслідуванням можливої змови виборчого штабу Дональда Трампа та РФ.

Трамп заперечує змову з росіянами, а розслідування вважає «полюванням на відьом». Глава Білого дому також неодноразово погрожував припинити розслідування Мюллера, проте не поспішає цього робити через політичні наслідки.

Як відомо, у п'ятницю, 25 січня, колишнього політичного радника американського президента Дональда Трампа Роджера Стоуна затримали у Флориді. Його звинуватили за семи пунктами в межах розслідування втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Також Стоуна звинувачують у фальсифікації свідчень і створенні перешкод у наданні правдивих свідчень іншою людиною.

Ввечері суд звільнив екс-радника Трампа Стоуна під заставу в 250 тис. доларів. Також суд заборонив Стоуну виїжджати за межі трьох штатів: Флориди, Нью-Йорка і Вірджинії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: