Зустріч Трампа і Путіна викликає побоювання Білого дому - Politico

Зустріч Трампа і Путіна викликає побоювання Білого дому - Politico

Оточення президента США не знає, чого очікувати

Багато експертів з національної безпеки і так звані яструби щодо Росії в адміністрації президента США Дональда Трампа побоюються, що глава держави, який місяцями говорив про перспективу дружби з Путіним, можливо, занадто завзято захоче догодити вольовому російському колезі, пише Politico.

У Білому домі заявили, що конкретного порядку денного немає - йтиметься про що завгодно, про що захоче поговорити Трамп.

Видання зазначає, що Путін прийде на цю зустріч підготовлений. На думку автора, якщо Трамп проведе зустріч з Путіним у так званому форматі присіли і поговорили, це підкреслить, що Трампу дуже хочеться подружитися з російським президентом. Деякі американські чиновники вважають, що Трампу слід звести зустрічі з Путіним на саміті до більш неформальної, імпровізованої бесіди і «відкликати його в сторону», як це називається на мові дипломатії.
Видання коментує: «Як видається, Трамп сміливо прагне до корисного, за його оцінкою, партнерства з Росією в протистоянні ісламському терроризму».

«На думку експертів, Путін все ще прагне поліпшити відносини з США, хоча в останні тижні Росія розкритикувала Вашингтон, назвавши істерією його реакцію на ретельно задокументоване втручання Москви у вибори 2016 року», - йдеться в статті.

Дімітрі Саймс, глава Center for the National Interest (Вашингтон), наголошує: «Трамп не розробив ніяких позицій, які він міг би запропонувати своєму оточенню, заявивши: «Такий політичний курс, вам необхідно це робити», - сказав Саймс. - А за відсутності таких конкретних вказівок, які йдуть від президента, адміністрації важко виробити послідовний підхід».

Видання також нагадує, що днями Трамп доручив своїй команді національної безпеки чинити опір дестабілізуючій поведінці Росії, зокрема, на Балканах, а також стримувати конфлікт і стимулювати співпрацю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: