Через сутичку під консульством РФ в Одесі до поліції доставили двох осіб

Через сутичку під консульством РФ в Одесі до поліції доставили двох осіб

Обидва правопорушники запрошені до відділення поліції для надання пояснень

У результаті сутички між активістами і поліцейськими під час акції біля будівлі генконсульства РФ в Одесі до відділення поліції доставили двох осіб. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Одеській області.

«В теперішній час обидва правопорушники запрошені до відділення поліції для надання пояснень. Вирішується питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ст. 173 (дрібне хуліганство) та ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, під час заходу біля консульства РФ на підтримку українських моряків один з учасників акції намагався залити фарбою розміщену на воротах табличку з назвою дипломатичної установи.

«На вимогу правоохоронців не порушувати публічний порядок він не відреагував та продовжив протиправні дії. У цей час інший учасник події почав відтягувати поліцейських, перешкоджаючи їм виконувати свої повноваження. В результаті протиправних дій фарбою були залиті поліцейські, які забезпечували охорону публічного порядку», – прокоментували у поліції.

Як повідомлялось раніше, сьогодні під час акції на підтримку військовополонених українських моряків біля генконсульства Російської Федерації в Одесі сталася сутичка з поліцією.

Нагадаємо, 15 січня Московський міський суд розглядає питання продовження арешту українським військовополоненим морякам, розбивши їх на групи по чотири людини.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдового буксира «Яни Капу», які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполя в Азовському морі.

24 українських моряка заарештували в Криму на два місяці, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: