Мер Одеси відзначає свій день народження в суді

Мер Одеси відзначає свій день народження в суді

Розгляд справи Труханова прискорився

Мер Одеси Геннадій Труханов святкує свій День народження в Малиновському суді. Вже третій день поспіль там небувало ударними темпами розглядають справу «краю», підозрюваним в багатотисячні грошових розкраданнях за яким і проходить Труханів.

«У грусняшкі сегодня день народження. Свій день народження ВІН має Проводити в Малиновському суді «, - прокоментував одеський громадський працівник Віталій Устименко.

«Але то нічого. Окрім подарунку у вигляді надшвидкого розгляду (за 4 дні зачитано 28 томів справи) аби врятувати капітана Труханова від розгляду справи Антикорупційним судом, а також відсутньої прямої трансляції засідань і повної зали фанаток-пенсіонерок на чолі з Іриною Есенович, сьогоднішнє засідання триватиме лише до 15:00», - додав він.

Як відомо, одеського мера і його подільників звинувачують в багатомільйонних розкраданнях і махінаціях при покупці убитих будівель заводу «Краян» для так званої «Нової мерії».

1 червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) заявила, що антикорупційні органи завершили розслідування щодо Труханового і чиновників міськради, У вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю заводу «Краян» за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року купила його на аукціоні, організованому ліквідатором підприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від міської влади кошти фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Підозра Трухановому було оголошено 13 лютого. Прокуратура клопотала про зміст мера Одеси під вартою з можливістю застави в 50 млн грн, проте 15 лютого суд відпустив Труханова на поруки народного депутата від Блоку Петра Порошенка Дмитра Голубова.

3 жовтня в Національному антикорупційному бюро України повідомили, що прокурори САП вручили восьми підозрюваним, серед яких мер Одеси, обвинувальний акт у справі заводу «Краян». 5 жовтня стало відомо, що прокуратура передала в одеський суд обвинувальний акт щодо Труханового. 14 листопада Малиновський райсуд Одеси почав розглядати кримінальне провадження щодо Труханового та інших чиновників Одеської міської ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: