Нова українська школа: Одеська область отримала 70 млн грн на облаштування перших класів

Нова українська школа: Одеська область отримала 70 млн грн на облаштування перших класів

Учасники дискусії обговорили впровадження інклюзивної освіти в навчальних закладах Одеської області

Одеська область отримала 70 мільйонів гривень з держбюджету на облаштування класів за програмою «Нова українська школа» (НУШ). Про це стало відомо під час відкритої дискусії «Стан і перспективи реалізації національних реформ в Одеській області». Кошти вже розподілені по районам і територіальним громадам. На них планується закупити комп'ютерне обладнання, мультимедійний контент для вчителів, міні-фабрики друку і дидактичні матеріали.
«Головна мета НУШ - створити школу, в якій буде приємно вчитися. Нова українська школа є основою прийнятого Президентом Петром Порошенко Закону «Про освіту», який має нові державні стандарти. Учні повинні отримувати не тільки знання, а й уміння застосовувати їх в життя», - зазначив заступник директора Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Залевський.
У відкритій дискусії «Стан і перспективи реалізації національних реформ в Одеській області» взяли участь представники місцевої влади, профільні експерти та громадськість.

Учасники обговорили впровадження інклюзивної освіти в навчальних закладах Одеської області. Так, Закон, який був прийнятий з ініціативи Першої леді країни Марини Порошенко, надає можливість дітям з особливими потребами отримувати якісну освіту за місцем проживання. Крім того, підняли тему результатів реформи децентралізації в освітньої сфери і підвищення якості самої освіти, а також нові підходи в професійній підготовці вчителів і формування україноцентричного освітнього простору.
Крім реформи освіти під час дискусії торкнулися також медичну, пенсійну та судову реформи, а також деолігархізацію і формування міжнародного фронту протистояння Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: