У центрі Одеси десятки родин страждають від нашестя щурів

У центрі Одеси десятки родин страждають від нашестя щурів

Люди винуватять свою сусідку, яка зносить додому мотлох із сміттєзвалищ

Від нашестя щурів потерпають десятки родин у середмісті Одеси. Сотні гризунів тримають їхні помешкання в справжній облозі.

Це видовище стало вже звичним для мешканців будинків на подвір'ї у центрі Одеси: сморід, щури та блохи. У нашесті люди винуватять свою сусідку. Літня жінка зносить до свого флігелю та двору непотріб з усіх довколишніх смітників. Спочатку люди просто жаліли стару жінку, але потім все перетворилося на чималу проблему.

З її двору сусіди постійно виносять пакети із сміттям. Утім, прибрати мотлох та бруд з оселі жінки не може ніхто. За зачиненими дверима – приватне помешкання.

Сусіди літньої жінки перебувають у постійному страху. Бояться хвороб, що розносять щури, бояться пожежі, що може спалахнути на звалищі сміття. На власний ризик розкидають на подвір'ї, де гуляють діти, щурячу отруту. І нескінченно ходять із скаргами по всіх інстанціях.

«Щурі розмножуються у геометричній прогресії. Ми викликали декілька фірм, які труять. Люди відмовились, побачивши такий великий двір, таку кількість щурів і неможливість потрапити до приміщення», - розповідає місцева мешканка Інна Кіршта.

Вдома жінки немає. У цей час вона традиційно розшукує мотлох на усіляких смітниках. Чиновники та поліція залишають численні приписи, проте вона їх просто ігнорує.

Увійти в приватне помешкання без судового припису не мають права ані сусіди, ані правоохоронці. Все що можуть комунальники - навіть не оштрафувати. Тільки спробувати…

«Їй дали припис прибрати, і якщо вона не прибере, на неї будуть накладені штрафні санкції від 150 до 1700 грн», - каже заступник директора Житлово-комунального сервісу «Фонтанський» Юрій Терещенко.

Між тим, сусіди бабусі, розуміючи, що комунальники їм не допоможуть, вже звернулися до правоохоронців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: