Скляні, паперові та перевернуті догори: незвичайні новорічні ялинки світу (фото)

Скляні, паперові та перевернуті догори: незвичайні новорічні ялинки світу (фото)
Британська скляна ялинка з 245 окремих підвісних світильників
фото з відкритих джерел

Дизайнери назвали десять найкреативніших ялинок

Ялинка – головний символ Нового року та Різдва, справжній атрибут та окраса свят. Найвигадливіші та незвичайні інтерпретації новорічних ялинок вражають. У гігантському льодовому кубі, перевернута догори дригом, паперова – як тільки не прикрашають ялинки. Креативність зашкалює, тож варіантів вигляду традиційного дерева чимало. Про незвичайні новорічні ялинки світу пише Dezeen. 

Різдвяна ялинка, перевернута догори
Велика Британія, автор Ширазе Хушарі

ял1.jpg (149 KB)

Для лондонського музею Tate Britain скульпторка Ширазе Хушарі спроєктувала ялинку, яка була підвішена до стелі будівлі галереї Millbank.

Художниця покрила коріння сусальним золотом, щоб виділити ту частину дерева, яка зазвичай прихована, і одночасно підкреслити природну текстуру, колір та форму ялинки.

Зіркова ялинка у Tokyo Midtown
Японія, Nendo

ял2.jpg (86 KB)

Встановлена цьогоріч у торговому центрі Tokyo Midtown різдвяна ялинка має вирізи у формі зірок, які майорять у ритмічному візерунку.

Розроблене японською студією дизайну Nendo біле дерево заввишки 7,5 метрів має багатогранну поверхню, що складається з плоских металевих панелей. Загалом всередині конструкції розміщено 416 компактних вентиляторів, які розганяють повітря, яке рухає і розгойдує елементи ялинки та прикраси, розвішані над нею.

Заморожена ялинка
Велика Британія, Алекс Чіннек

ял3.jpg (118 KB)

Британський художник Алекс Чіннек створив інсталяцію на Кінгс-Крос у Лондоні, помістивши ялинку у гігантський льодяний куб. Він використав двотонний блок смоли, щоб обмежити п’ятиметрову ялинку, та додав калюжу воску навколо, ніби відтворивши танення льоду.

Альтернативна скульптура різдвяної ялинки
Данія, SOM

ял4.jpg (134 KB)

Замість традиційної різдвяної ялинки американська архітектурна студія SOM спроєктувала ґратчастий корпус у дворі Utzon Center у Данії.

У основі споруди отвори, що відсилають до пірамідальної форми дерев і ведуть відвідувачів всередину скульптури.

Паперове дерево
Велика Британія, Енді Сінглтон

ял5.jpg (135 KB)

В історичному будинку Harewood House у Західному Йоркширі (Англія) цьогоріч відбулася виставка нетрадиційних ялинок під назвою «Хай живе ялинка».

Заміський дім продемонстрував 11 проєктів, створених художниками, дизайнерами та митцями. Зокрема, тут представлене розгорнуте паперове спіральне дерево з паперу від Енді Сінглтона.

Різдвяна ялинка готелю Sanderson
Велика Британія, Їнка Ілорі

ял6.jpg (78 KB)

Британська дизайнерка Їнка Ілорі створила абстрактну різдвяну ялинку для фойє готелю Sanderson у Лондоні, що являла собою конструкції з дерев’яних рейок, підсвічених зсередини.

Її геометрична форма відсилає до подарунків із п’ятьма різнокольоровими фігурами, розташованими одна на одній, які зазвичай кладуть безпосередньо під новорічне дерево.

Різдвяна ялинка готелю Upper House
Гонконг, Ласвіт і Ябу Пушелберг

ял7.jpg (100 KB)

Інсталяція новорічного дерева від дизайнерської фірми Yabu Pushelberg у фойє гонконгського готелю Upper House виконана з подовжених скляних ліхтарів ручної роботи та полірованої латуні кольору шампанського золота.

Елементи скомпоновані ромбовидним візерунком і мають витончені ручні канавки.

Футуристична ялинка
Велика Британія, студія Сема Джейкоба

ял 9.jpg (148 KB)

Архітектурна студія Сема Джейкоба під час проєктування ялинки Electric Nemeton прагнула створити футуристичну інтерпретацію різдвяних ялинок. Експозиції на площі Гранарі на Кінгс-Крос у Лондоні складаються з піднесених обелісків.

Підняте на чотири метри догори на сталевих «стовбурах» скупчення зелених пірамід мало на меті імітувати ліс дерев і підсвічується вночі.

Дерево зі скла
Велика Британія, Лі Брум

ял 10.jpg (113 KB)

Британський дизайнер Лі Брум спроєктував скляну ялинку всередині триповерхового атріуму хмарочоса The Shard. Брум співпрацював із брендом скляних виробів Nude, щоб створити дерево, яке складається з 245 окремих підвісних світильників із видувного вручну скла.

Після святкування Різдва Скляне дерево було розібрано та продано як окремі освітлювальні вироби, а виручені кошти були передані Британському Червоному Хресту.

Неонова ялинка
Велика Британія, Ліліан Лійн

ял 11.jpg (108 KB)

Виставлене на площі Гранарі в Кінгс-Кросс (Велика Британія) «різдвяне дерево» являло собою абстрактну фігуру заввишки 11,3 метри, що складається з різнокольорових сяючих неонових стовпів, розроблених американською художницею Ліліан Лійн.

19 стовпів різної довжини були розташовані в конусоподібній формі з отвором, який дозволяв відвідувачам заходити всередину «ялинки» і бути в оточенні неонових світлових смуг.

Нагадаємо, у Києві цьогоріч особливий святковий символ – «ялинка незламності» 12 метрів заввишки. Головна ялинка країни засяяла на Софійській площі.

Раніше повідомлялося, що у Києві на вокзалі встановлено особливу ялинку. Вона світиться від крутіння педалей.

У Миколаєві постала новорічна інсталяція-«ялинка» у мілітарі-стилі. Новорічне «дерево» замінить пам'ятник Святому Миколаю. Споруду у центрі міста покрили маскувальною сіткою та ілюмінацією. А у Хмельницькому встановили ялинку на уламку російської ракети.

До слова, перша леді України Олена Зеленська розповіла про різдвяні традиції в родині. Вона зізналася, що зберегла різдвяні прикраси, які були на ялинці у її мами, коли та була маленькою.

Крім того, президент США з дружиною показали, як прикрашають будинок до Різдва.

Читайте також: Цьогоріч ялинки особливі. Скільки коштів витрачено на декорації міст (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: