Водохреще з Патріархом. Як Філарет святив води Дніпра (фоторепортаж)

Водохреще з Патріархом. Як Філарет святив води Дніпра (фоторепортаж)
Святійший Патріарх Філарет освячує води Дніпра, 19 січня 2019 року

Святійший Патріарх Філарет, якому от-от виповниться 90, не зрадив традиції і вийшов до народу в цей особливий день

Православна церква України святкувала Водохреще у Гідропарку на набережній біля каплиці Водохреща Господнього. Нова помісна церква продовжила традицію Української православної церкви Київського патріархату, яка щороку обирала  саме цю локацію  для святкування.

Води Дніпро освятив почесний патріарх Помісної церкви Філарет, а не предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, який ще не пройшов інтронізацію. Святкова літургія розпочалася близько 13:45.

На шляху від каплиці і до самого Дніпра Філарета охороняли представники Національної гвардії і муніципальної охорони. Судячи з розмов, багато вірян вперше прийшли в Гідропарк скупатися у це свято. До слова, далеко не всі, хто прийшов йшли у воду, більшість обмежувались моральною підтримкою відважніших рідних та друзів. Біля каплиці до і після служби лунали щедрівки, трохи далі від каплиці молодий бандурист виконував на українському народному інструменті сучасні мелодії.

Примітно, що сотні людей купалися по обидва боки Дніпра. Причому на протилежному боці річки їх було народу було теж багато. 

Слід зазначити, що на відміну від церкви Московського патріархату, біля каплиці у Гідропарку не торгували алкоголем. Але всі охочі могли купити міцні напої на виході з метро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: