На Землі сьогодні вируватиме магнітна буря

На Землі сьогодні вируватиме магнітна буря

12 квітня очікується слабка магнітна буря (рівень G1), а в період з 13 по 19 квітня - геомагнітні збудження

Жителів Землі 12 квітня чекає магнітна буря, прогнозують астрономи з російської лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Згідно з даними лабораторії, 12 квітня очікується слабка магнітна буря (рівень G1), а 11-го і в період з 13 по 19 квітня - геомагнітні збудження.

«З імовірністю 70% подія буде мати мінімальну силу (перший рівень за п'ятибальною шкалою) і з імовірністю 10% - другий рівень. Решта 20% припадають на можливість спостереження в цей день більш слабких магнітних збурень», - зазначили астрономи.

За їх даними, найбільш збудженим буде період з 11 по 15 квітня, коли Земля буде перебувати під впливом щільного потоку сонячного вітру. У другій половині місяця після 15 квітня можливі лише окремі короткострокові збудження незначного характеру (попередньо 19, 21, 25 і 26 квітня).

Загалом, очікуваний геомагнітний фон у квітні характеризується як дуже низький.

Також зазначено, що в ніч з 18 на 19 березня на Землі відбулася найбільша магнітна буря (рівень G2) 2018 року. До цього в поточному році подій такого рівня не спостерігалося. Згідно з даними лабораторії, буря стала реакцією Землі на високошвидкісний потік сонячного вітру.

До цього за минулі 2,5 місяця 2018 року на Землі було зафіксовано чотири магнітні бурі (одна в січні і три в лютому), які всі належали до мінімального першого класу.

Відповідно до стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: