Справа табору «Вікторія»: Суд обрав міру запобіжного заходу для екс-віце-мера Одеси

Справа табору «Вікторія»: Суд обрав міру запобіжного заходу для екс-віце-мера Одеси
Пожежа у таборі «Вікторія» в Одесі

Екс-заступника Одеського міського голови підозрюють у службовій недбалості, що спричинила загибель дітей у таборі «Вікторія»

Приморський райсуд Одеси обрав розглянув клопотання облпрокуратури і обрав увечері 10 жовтня міру запобіжного заходу для екс-віце-мера Одеси Зінаїди Цвірінько, яку слідство підозрює у службовій недбалості.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

«Приморський райсуд Одеси 10 жовтня обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання колишньому заступнику Одеського міського голови, яку підозрюють у службовій недбалості, що спричинила загибель дітей у таборі «Вікторія» (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)». Причому прокуратура Одеської області у своєму клопотанні орієнтувала суд на визначення запобіжного заходу для вказаної особи у вигляді цілодобового домашнього арешту», зазначили в прокуратурі.

Наразі в облпрокуратурі вирішується питання щодо оскарження до апеляційної інстанції зазначеного судового рішення.

Як повідомлялося, слідчі провели 20 обшуків на фірмах, причетних до реконструкції табору «Вікторія» в Одесі. Ці підприємства входять до кола юридичних осіб, які протягом 2015 – 2016 років здійснювали фінансово-господарську діяльність спільно з генпідрядником щодо реконструкції дитячого табору «Вікторія».

Як відомо, 16 вересня в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне впровадження.

18 вересня під варту взяли директора дитячого табору «Вікторія» в Одесі, де внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Генпрокурор Юрій Луценко 20 вересня заявив, що основна версія слідства – керівництво дитячого табору шукало приватну «протипожежну» фірму, яка дасть більший «відкат». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: