Сміла приготувалась до заморожування: воду із труб опалення вже злито

Сміла приготувалась до заморожування: воду із труб опалення вже злито

Ситуація катастрофічна, заявляє мер міста

Міський голова Сміли Черкаської області Олексій Цибко заявив, що суспільство на межі соціального зриву в зв'язку з ситуацією з теплопостачанням.

«Ситуація катастрофічна, з кожним днем температура стає менше. Ми злили воду з системи опалення. В Кабміні я б хотів звернутися до уряду і сказати, що суспільство на межі соціального зриву, і сьогодні відрядили свого міського голову на переговори до Кабміну. Я буду просити втручання голови уряду Гройсмана щодо ситуації, яка склалася в місті», - зазначив він в ефірі «112 Україна».

Нагадаємо, 13 листопада через відсутність теплопостачання в Смілі місцеві жителі вийшли на мітинг до будівлі міської ради, а також перекрили дорогу, яка веде до Києва. За словами прес-секретаря поліції області, рух в місті вже відновлено.

Раніше Смілянська міськрада ухвалила рішення про введення надзвичайного стану в місті. Місцева влада покладає вину на компанію «Енергоінвест», у якої борги перед постачальниками газу.

Раніше в уряді повідомили, що у Смілі не знайшли гроші на опалення, хоча на виплати за інтенсивність праці працівникам міської ради Сміли було виділено 10 млн грн.

Проти місцевої влади міста Сміла, що на Черкащині, відкрито кримінальне провадження за фактом безвідповідальності та невчасного початку опалювального сезону.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав місцеві органи влади домагатись отримання у комунальну власність теплогенеруючих підприємств, які знаходяться у державній власності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: