Соратник Медведчука хоче скасувати заборону на «георгіївську стрічку»

Соратник Медведчука хоче скасувати заборону на «георгіївську стрічку»
Нестор Шуфрич пропонує Раді скасувати заборону на «георгіївську стрічку»

«Георгіївську стрічку» заборонили в Україні у 2017 році, за її використання передбачені штраф від 850 до 2550 гривень

Народний депутат від «Опозиційної платформи — за життя», соратник Віктора Медведчука Нестор Шуфрич зареєстрував у Раді законопроєкт, яким пропонує скасувати заборону на так звану «георгіївську стрічку».

Документ опублікований на сайті парламенту.

Він називається «Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки».

Тексту проекту та пояснювальної записки поки немає.

«Георгіївську стрічку» заборонили в Україні у 2017 році, за її використання передбачені штраф від 850 до 2550 гривень, за повторне порушення — штраф від 2550 до 5100 гривень, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Виготовлення та поширення комуністичної і нацистської символіки, а також пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі терміном до десяти років із конфіскацією майна.

День пам’яті та примирення почали відзначати в Україні з 2015 року на виконання указу президента. День перемоги у Другій світовій війні відзначається 9 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: