Відому співачку підозрюють у «відмиванні» 80 млн грн

Відому співачку підозрюють у «відмиванні» 80 млн грн
Цивільна дружина екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова «відмила» 80 мільйонів

Слідчі вважають співачку Ярославу Красильникову цивільною дружиною Татькова

За даними досудового розслідування ГПУ, цивільна дружина екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова легалізувала гроші, отримані від суспільно небезпечних протиправних діянь, на суму 80 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Подільського суду Києва.

Йдеться про співачку Ярославу Красильникову, яку слідчі вважають цивільною дружиною Татькова.

За версією ГПУ, Красильникова за участю AT «Ощадбанк», компанії ТОВ «Інвестиційна компанія «Травіан» і двох громадян Литовської республіки, використовуючи схему купівлі-продажу цінних паперів (казначейських зобов'язань) за штучно оформленими договорами, за період травень - вересень 2013 року легалізувала грошові кошти, одержані Татьковим від вчинення суспільно небезпечних протиправних діянь, у розмірі 80 млн грн.

Як відомо, з серпня 2017-го Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження стосовно судді Вищого госпсуду Артура Ємельянова і колишнього голови цього ж суду Віктора Татькова.

Провадження №42017000000002632 зареєстроване 15.08.2017 за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 4 ст. 368 (хабарництво), ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації).

За даними слідства, внаслідок вчинення суспільно небезпечних протиправних діянь Ємельянов і Татьков отримали контроль над фінансово-господарською діяльністю та майном підприємств ТОВ «Перша Академія Розвитку», ТОВ «Вега-Старт», ТОВ «Ексекво», ТОВ «Естарс», ТОВ «Акація-2008», ТОВ «Центр безпеки Фортеця», ТОВ «Ексімпром», ТОВ Агрофірма «НИВА», ТОВ «Артонікс», ТОВ «Глорія-2012», ПП «Індастрі -2007» та ін. Засновниками компаній стали їх цивільні дружини та довірені особи.

Віктор Татьков і Артур Ємельянов також підозрюються у втручанні в діяльність судових органів і роботу автоматизованої системи документообігу суду. Цю справу відкрили ще у листопаді 2013 року. Підозру їм оголосили у жовтні 2016 року.

Татьков після Революції гідності попав під люстрацію, а після оголошення підозри перебуває у загальнодержавному розшуку.

Ємельянов продовжує працювати у Вищому госпсуді. Він не відсторонений від посади. До нього застосовано запобіжний захід у вигляді 1,5 млн грн застави і низку обов’язків.

Для закінчення досудового розслідування щодо Ємельянова у прокуратури залишилося менше місяця і щоб розтягнути цей час слідство постійно заморожують. Протягом 2017 року розслідування 6 разів зупинялося і 6 разів відновлювалося.

Читайте також матеріал «Главкома» «Господарі Феміди. В чому звинувачують тандем Ємельянова-Татькова»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: