Під час формування уряду Вірменії Пашинян відчує кадровий голод - дипломат

Під час формування уряду Вірменії Пашинян відчує кадровий голод - дипломат
Олександр Божко, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Вірменії (1996-2001), (2005-2010)
Світлина: Главком / Станіслав Груздєв

Перемога на позачерговий виборах до парламенту Вірменії дає можливість Ніколу Пашиняну сформувати уряд. Але він відчує кадрову проблему. Таку оцінку дав Олександр Божко, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Вірменії (1996-2001), (2005-2010), під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

На позачергових парламентських виборах у Вірменії прохідний бар’єр для партій  - 5 %, а для блоків – 7%. Оглушливу перемогу здобув блок в. о. прем’єр-міністра Ніколи Пашиняна «Мій крок». Його політичний блок набрав більше 70% голосів.

«Такий результат можна було передбачити, тому що пару місяців тому  у Єревані пройшли також позачергові вибори мера міста і десь з подібним результатом здобув першість представник революційних сил. Як ми знаємо, у травні 2018 року до влади прийшла політична сила, яку очолював Нікол Пашинян. Це були представники партії «Громадський договір», яка була представлена в парламенті разом з іншою партією «Просвітлена Вірменія». Вони становили єдиний блок і складалось, що в них той час було 11 голосів, а загалом парламент складається зі 101 депутата», - розповідає Божко.

За словами дипломата, явка на виборах була невисока, на рівні 40%, адже результат виборів був передбачуваним. Окрім того, Пашинян не приймав допомогу своїх колишніх союзників. Таким чином, успіх на парламентських виборах дає йому можливість  сформувати уряд і проводити реформи. Але на Пашиняна чекає кадровий голод.

«Безумовно кадри – це його слабке місце. Був опублікований прохідний список його партії, блоку. Це викликало нарікання з боку політиків, які підказували Пашиняну, що все ж таки слід орієнтуватися не на прохідні списки, адже там багато осіб, які не мають абсолютно ні політичного, ні життєвого досвіду. Більше того у тому списку я побачив умовно кажучи « клан Пашиняна», це його родичі», - зазначає Божко.

Дипломат зазначає, що в списку також є люди, які не входять до партії, проте це досвідчені політичні бійці. Серед них ті, хто з великою симпатією ставиться до України.

Переглянути запис прес-конференції (перепрошуємо у глядачів за не дуже якісне відео трансляції, але звук гарний)

Читайте також матеріал Тріумф Пашиняна. Головні виклики для Вірменії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: