Формула-1. П'єр Гаслі втратив залікове очко внаслідок штрафу після Гран Прі Великобританії

Формула-1. П'єр Гаслі втратив залікове очко внаслідок штрафу після Гран Прі Великобританії
П'єр Гаслі

Гонщик отримав додаткові п'ять секунд, тому опустився на 13-те місце

П'єр Гаслі втратив заліковий бал, який він заробив на Гран Прі Британії, через отримання штрафу після гонки за зіткнення із Серхіо Пересом.

Гаслі боровся з Пересом за 10-те місце та втретє у сезоні міг фінішувати у заліковій зоні, але випередити гонщика Force India спромігся лише із зіткненням у 16-му повороті Vale.

Стюарди розглянули цей інцидент після гонки та призначили Гаслі 5-секундний штраф, що повернуло Пересу десяте місце, а також опустило Гаслі на 13-те місце позаду Стоффеля Вандорна та Ленса Стролла.

Стюарди розцінили рух Гаслі «загалом розумним» і зазначили, що він намагався зробити гарний гоночний обгін, але відмітили, що француз був «повністю або переважно винен» у контакті та витиснув суперника за межі траси.

У своєму рішенні вони написали: «Це згодом змусило Переса виїхати з траси, що залишило гонщика ззовні повороту №17 [Club] та серйозно скомпрометувало його здатність боротися у поворотах 17 і 18. А Гаслі, таким чином, зміг пройти Переса. Хоча зіткнення було легким, воно безпосередньо призвело до обгону».

Нагадаємо, Феттель випередив Хемілтона та виграв захопливу гонку Гран Прі Великобританії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: