Грецька поліція видала ордер на арешт російського власника ФК ПАОК

Грецька поліція видала ордер на арешт російського власника ФК ПАОК
Іван Саввіді (у центрі). Фото AFP

Причиною послужило те, що Іван Саввіді вийшов на футбольне поле з пістолетом

Грецька поліція видала ордер на арешт власника футбольного клубу ПАОК російського підприємця Івана Саввіді після матчу чемпіонату Греції з АЕКом.

Про це повідомляє France Press з посиланням на джерела у правоохоронних органах країни.

Зазначається, що ордер на арешт видано через вихід Саввіді на поле під час гри та не стосується того факту, що у нього при собі був пістолет.

За повідомленням грецьких ЗМІ, також виданий ордер на арешт ще чотирьох осіб, які брали участь в інциденті на футбольному матчі.

Саввіді має ліцензію на пістолет, який у нього був при собі під час інциденту, однак, згідно з правилами в Греції, ніхто, навіть чергові поліцейські, не може мати при собі зброю на футбольних стадіонах.

Зустріч ПАОКа й АЕКа у Салоніках не була дограна. На 90-й хвилині за рахунку 0:0 арбітр Гіоргос Комінос не зарахував гол футболіста господарів. Обурені прихильники ПАОКа, включаючи Саввіді, вибігли на поле, протестуючи проти рішення рефері.

Комінос згодом змінив своє рішення та зарахував гол, проте суддя не зміг змусити футболістів АЕКа дограти останні хвилини матчу – гості порахували, що з міркувань безпеки повертатися на поле не варто.

Представники афінського клубу поскаржилися, що на поле вибіг Саввіді, у якого із собою був пістолет, і почав погрожувати Коміносу, а також напав на директора столичного клубу Василіса Димитріадіса.

У свою чергу у прес-службі Саввіді спростували повідомлення про те, що він погрожував кому-небудь під час матчу з АЕКом.

Міністр МВС Греції Панос Скурлетіс повідомив про намір прийняти «жорсткі заходи» за підсумками того, що сталося.

«Не треба говорити, треба приймати жорсткі заходи. Сцени, які ми бачили, нашкодили грецькому футболу. Вихід на поле з пістолетом є категорично неприйнятним», - заявив Скурлетіс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: