Харлан здобула золото Гран-прі з фехтування на шаблях в Сеулі

Харлан здобула золото Гран-прі з фехтування на шаблях в Сеулі
Ольга Харлан. Фото: Getty Images

Для українки це вже друга перемога поспіль на турнірах такого масштабу

Олімпійська чемпіонка і чинна чемпіонка світу українка Ольга Харлан здобула золоту медаль на етапі Гран-прі з фехтування на шаблях у Сеулі, Республіка Корея.

Українка стартувала в турі прямого вибування під першим номером посіву і в 1/32 турнірній таблиці здобула перемогу над італійкою Кіарі Мормиль з рахунком 15:12. Далі лідер збірної України розібралася з японкою Рісою Такашіма (15:7), вибила з боротьби росіянку Світлану Кормільціну (15:13) і в 1/4 фіналу виграла у кореянки Су Йон Чой (15:11).

У наступному поєдинку Харлан взяла реванш у румунки Б'янки Піску за поразку на попередньому етапі Кубка світу в Афінах, обігравши суперницю з мінімальною перевагою - 15:14, а в фіналі не залишила шансів другому номеру світового рейтингу Ганні Мартон з Угорщини (15:7).

Зазначимо, що для українки це вже друга перемога поспіль на турнірах такого масштабу. Раніше Ольга виграла титул на Гран-прі Канкуна.

Ольга Харлан є лідеркою української збірної. У 2008 році вона стала олімпійською чемпіонкою у командній першості, у 2012 — бронзовою призеркою Олімпіади. Також Харлан є п’ятиразовою чемпіонкою світу як у командній першості, так і в індивідуальних виступах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: