Міжнародний олімпійський комітет відновив членство Олімпійського комітету Росії

Міжнародний олімпійський комітет відновив членство Олімпійського комітету Росії
Фото ТАСС

Про таке рішення комітету повідомив член МОК, за словами якого, в організації більше «немає жодних нарікань» до Росії

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відновив членство Олімпійського комітету Росії (ОКР) в організації.

Про це повідомив член МОК і почесний президент ОКР Шаміль Тарпіщев.

«Усі результати перевірок наших спортсменів, показали їхню «чистоту». Процедурно Росії робити нічого не потрібно, відновлення членства ОКР відбулося автоматично, у МОК немає жодних нарікань», - сказав він.

Перший віце-президент Федерації керлінгу Росії Андрій Созін також підтвердив, що МОК відновив членство ОКР.

«Так, чув. Я тільки двома руками за. Краще поганий мир, ніж хороша війна. Я сильно переживав, мені б хотілося, щоб вся ця історія з допінгом вже закрилася, тим більше, що переважну більшість зобов'язань ми виконали, та зрозуміли, що жодного системного допінгу у нас у країні немає. Потрібно рухатися вперед», - зазначив Созін.

У грудні минулого року МОК позбавив ОКР членства в організації та не допустив російську збірну до Олімпіади. У підсумку допущені до Ігор у Пхьончхані чисті спортсмени з Росії виступали під нейтральним прапором.

Передбачалося, що МОК відновить членство ОКР до кінця Олімпіади, і російським спортсменам дозволять пройти на церемонії закриття Ігор під російським прапором.

Однак цього не сталося. Заборонені препарати були виявлені у крові керлінгіста Олександра Крушельницького та бобслеїстки Надії Сергєєвої.

«Причиною такого рішення стали два порушення антидопінгових правил, які були допущені нашими спортсменами під час Ігор», - пояснила прес-служба ОКР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: