Нікішин зупинився за крок від медалі на етапі Гран-прі з фехтування на шпагах

Нікішин зупинився за крок від медалі на етапі Гран-прі з фехтування на шпагах
Богдан Нікішин. Фото Getty Images

В Угорщині Богдан зайняв підсумкове п'яте місце

Українські шпажисти та шпажистки завершили виступ на Гран-прі у Будапешті.

Серед чоловіків п'ятеро українських спортсменів змогли продовжити виступ в 1/32 турнірній таблиці, проте вже на цій стадії зброю склали двоє: Віталій Медведєв та Ігор Рейзлін, який одним уколом програв співвітчизнику Роману Свичкарю.

Як повідомляє офіційний сайт Національної федерації фехтування України, в 1/16 фіналу з боротьби вибули ще двоє українців: Свичкар і Ян Сич.

Богдан Нікішин – єдиний з українців, хто зумів подолати рубіж 1/16 турнірній таблиці. Лідер збірної України виграв з рахунком 15:8 в екс-українця Олега Соколова, який зараз представляє Азербайджан, а опісля розібрався з кривдником Сича Мартіном Чапеком (10:8).

У наступному раунді Нікішин зійшовся у двобої з французом Алексом Фавом і програв з відставанням у п’ять уколів – 10:15.

Таким чином, українець зупинився за крок від медалей – на п'ятій сходинці підсумкового заліку.

Що ж стосується жіночого турніру, то у другий день змагань зуміли пробитися три українські фехтувальниці: Інна Бровко, Фейбі Бежура й Олена Кривицька.

У стартовому поєдинку туру прямого вибування виступ припинили відразу дві представниці України – Бровко не справилася з олімпійською чемпіонкою Емеше Сас-Ковач (8:15), а Бежура не встояла у бою з Віолетою Колобовою (11:15).

Кривицька ж зуміла вийти у наступний раунд, але в 1/16 фіналу поступилася досвідченій естонці Еріці Кірпу (13:15) та опинилася на 17-му місці за підсумками змагань.

Нагадаємо, у лютому Нікішин виграв етап Кубка світу з фехтування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: