Подвійні стандарти. Чим Жданов і решта спортивних туристів ліпші за Беленюка і Саладуху?

Подвійні стандарти. Чим Жданов і решта спортивних туристів ліпші за Беленюка і Саладуху?
Торік державний службовець Ігор Жданов, не будучи членом штатної збірної команди, їздив за державний кошт вітати в Південну Корею з перемогою на Олімпійських іграх фристайліста Олександра Абраменка
Фото з соцмереж

Екс-керівник «Укрспортзабезпечення» натякнув, що обмеження для новоспечених нардепів будуть не такими вже й тотальними

Однією з найгарячіших післявиборчих тем у світі спорту є становище, в якому опинилися після обрання за списком «Слуги народу» в парламент видатні спортсмени - чемпіони світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк і легкої атлетики Ольга Саладуха.

Мовляв, чинні атлети, ставши народними обранцями, більше не можуть бути членами штатних збірних команд і отримувати зарплатню від Міністерства молоді і спорту. Більше того, пролунала інформація, що начебто навіть на змагання топові спортсмени мають їздити за свої, кровні.

Такі нісенітниці спростовує колишній керівник «Укрспортзабезпечення» Тарас Сириця.

«Останніми днями різні радники й заступники міністра молоді і спорту Жданова розповідають, що Беленюк і Саладуха після отримання депутатського мандату втратять державну підтримку при підготовці до Олімпіади 2020 року і повинні будуть їздити на збори і змагання за власний кошт, - пише пан Тарас у своєму блозі. - Буквально: «З отриманням депутатського мандата Беленюк і Саладуха зможуть тільки за свій рахунок готуватися до змагань і брати в них участь. До цього моменту їм доведеться офіційно відмовитися від фінансової підтримки Мінмолодьспорту, яке зазвичай покриває витрати на переліт, проживання та харчування спортсменів за участь у міжнародних турнірах».

Варто зазначити, що радники і заступники міністра несуть повну маячню. Мабуть їх дуже «давить жаба», що їх, таких достойників, ніхто «не взяв» у народні депутати. Або ж радники та заступники протягом п'яти років роботи в Міністерстві не розібралися, що до складу делегації збірної на змагання чи до складу команди на навчально-тренувальний збір включаються члени національної збірної команди, які не обов'язково є членами штатної збірної (тобто спортсмени на зарплаті у держави). Чергове підтвердження високого рівня радників і тих, кому вони радять.

А ще перший заступник міністра Ігор Гоцул вигадує якісь неймовірні цифри, що начебто йдуть з державного бюджету на підготовку Беленюка, а саме 20-30 мільйонів гривень на рік. Від чиновника такого рівня така інформація – це свідома дезінформація громадян. Або ж профільний заступник взагалі не орієнтується у справі, якою ніби займається. Оскільки для підготовки на рік вся національна збірна команда з греко-римської боротьби включно з Беленюком отримує значно менше (згідно з офіційними даними, 16,3 мільйона гривень - «Главком»).

Так, дійсно Беленюк і Саладуха не зможуть як народні депутати перебувати у штатній збірній і отримувати там зарплатню, але цілком успішно перебуватимуть у національній збірній відповідно до своїх спортивних результатів і досягнень, а отже й відряджатимуться Мінмолодьспортом на спортивні заходи за державний кошт. Це передбачає «Положення про національні збірні команди з видів спорту, визнаних в Україні», затверджене Наказом Мінмолодьспорту №3027 від 21.08.2015.

Якщо Міністерство відправляє у складі офіційних спортивних делегацій на спортивні заходи за кошти Мінмолодьспорту (тобто за наші з вами бюджетні кошти) міністра його заступників, його радників – тобто усю свиту «спортивних туристів», які жодного стосунку не мають до безпосередньої підготовки спортсменів, то чому ж найуспішніші спортсмени, які прославляють державу, повинні літати, жити, харчуватися і готуватися до змагань за свій власний рахунок? Мабуть щоб міністрам, їх заступникам і радникам жилося краще і веселіше».

Додамо, що пан Жданов у купі з численною групою своїх помічників тільки торік здійснив у складі офіційної делегації далекі й недешеві поїздки на юнацьку Олімпійські ігри в Буенос-Айрес (Аргентина) і на зимову Олімпіаду в Пхьончхан (Корея).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Жан Беленюк ще з мінських килимів зазирав, чи капнули на його картку призові
Радник міністра спорту затролив жадібність Беленюка
Ігор Жданов поки підтримує протестувальників лише морально
Сотні активістів зібралися, щоб вигнати хамовитого очільника федерації (фото)
Ігор Гоцул та Ігор Жданов безмежно вдячні третьому Ігореві. Якого на церемонії не було
У шароварах і з політичною агітацією. Фоторепортаж з відкриття легкоатлетичного чемпіонату Європи у Луцьку
«Залізний Майк» і «Український Тайсон»
«I'm ukrainian Tyson». Відео миті знайомства Беленюка з Тайсоном
Українські дівчата виступили надзвичайно гарно. Шкода, що за їхніми перемогами уживу спостерігали лічені глядачі
Осиротіла Королева, або Чому глядачів на легкоатлетичне Євро в Україні не вдалося зігнати навіть палицею
Жан Беленюк та Олег Верняєв
Беленюк та Верняєв запросили Зеленського на зустріч зі спортсменами (відео)
На відкритті чемпіонату Європи з легкоатлетичних багатоборств Ігор Жданов виглядав трохи збентеженим. Не дарма він назвав багатоборства єдиноборствами
Екс-керівник «Укрспортзабезпечення»: Керівництво Мінмолодьспорту перед легкоатлетичним Євро втратило чотири мільйони
Президент Зеленський - людина вельми спортивна
Вхід по дрес-коду і за паспортами: завтра Зеленський має зустрітися із провідними спортсменами
Володимир Зеленський поговорить зі спортсменами як художник з художником
Нехай весь світ зачекає. Через Зеленського зірвали проведення легкоатлетичного чемпіонату
Дата публікації новини: