Жан Беленюк прокоментував намір бути суддею бою Грицай – Усик

Жан Беленюк прокоментував намір бути суддею бою Грицай – Усик
Жан Беленюк певен, що не може бути спорту поза політикою
Фото - Instagram Жана Беленюка

Титулований борець порадив усім, кого цікавий політика, читати більше книжок

Дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, срібний призер Олімпіади-2016 з греко-римської боротьби, а нині народний депутат України Жан Беленюк прокоментував своє висловлювання про те, що він готовий бути суддею поєдинку між борцем вільного стилю Богданом Грицаєм і Олександром Усиком.

«Звісно, це була іронія, - каже Жан в інтерв’ю Mixsport. – Якщо серйозно, то кожен спортсмен, тим більше той, що прославляє Україну і відомий на весь світ, повинен розуміти, що він публічна особа. Я зараз не адресую це комусь конкретному. Але потрібно усвідомлювати, що кожне висловлювання спортсмена може бути використано проти його країни, яка допомогла стати тим, ким він є на даний момент. Якщо ти справжній патріот, то повинен думати, як твої слова можуть позначитися на твоїй країні у разі несприятливого розвитку подій.

Тим спортсменам, яких дійсно цікавить політика, я рекомендую читати більше книжок, спілкуватися з розумними людьми, критично сприймати інформацію, яка нас оточує. Це потрібно, щоб відстоювати свою точку зору більш-менш професійно. Взагалі, всім видатним українським спортсменам раджу найперше займатися спортом і прославляти нашу країну. А політика нікуди не дінеться».

«Мені б дуже хотілося, аби спорт був поза політикою. Але це неможливо. Багато країн вкладають велику кількість грошей у спорт. Також вкрай політизовані призначення місць проведення Олімпіади, чемпіонатів світу та інших великих змагань. Різні прояви недоброзичливості тих чи інших спортсменів один до одного теж мають політичний підтекст. І взагалі, спорт може бути таким собі інструментом політичної пропаганди і деякі політичні режими цим успішно користуються — достатньо згадати Олімпіаду, проведену в гітлерівській Німеччині в 1936 році», - підкреслює Беленюк.

Нагадаємо, що борець Грицай викликав боксера Усика на бій без правил через антиукраїнські висловлювання. Усик відповів, що готовий вести переговори, але битися буде за правилами боксу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: