Андрій Ярмоленко: Я чудово розмовляю українською мовою, але комфортніше російською

Андрій Ярмоленко: Я чудово розмовляю українською мовою, але комфортніше російською
Андрій Ярмоленко

Вінгер збірної України розповів, чи варто очікувати на його повернення у «Динамо»

Півзахисник лондонського «Вест Гему» та збірної України Андрій Ярмоленко на YouTube-каналі Федерації футболу України відповів на запитання вболівальників.

Зокрема, футболіст розповів про те, чому не завжди спілкується українською мовою, ставлення до суперників, крім того, і до Тараса Степаненка, а також, як йому живеться та працюється у Лондоні.

Про українську мову

«Я чудово розмовляю українською мовою, просто мені комфортніше розмовляти російською. Зі своїми батьками я, наприклад, спілкуюся українською, але мені подобається чиста українська. Я виріс у маленькому селі, й у нас там такий ніби суржик, що є деякі слова, які розуміють тільки ті люди, які виросли там», - почав він.

«Наприклад, коли я знайомив своїх батьків зі своєю дружиною, і ми почали з батьками розмовляти, то моя дружина, яка розмовляє українською, деякі слова не розуміла. Вона питала: а що це, що це означає. Доводилося працювати перекладачем», - додав футболіст.

Про можливе повернення у «Динамо»

«Поки не хочу замислюватися про це. Мені хотілося спробувати свої сили у зарубіжному чемпіонаті, у європейському футболі. Я тільки другий рік граю у Європі, тому поки є сили, буду намагатися показувати хороший футбол за кордоном. Не буду загадувати, як вийде. «Динамо» для мене рідний клуб, і багато що означає у моєму житті», - пояснив Ярмоленко.

«Я намагаюся віддавати всі сили тому клубу, за який зараз виступаю. Завжди. Із дитинства мріяв грати за київське «Динамо». Зараз я – гравець «Вест Гему», і буду віддавати всі сили у матчах за цю команду», - продовжив він.

Про ставлення до донецького «Шахтаря»

«Із величезною повагою. Звичайно, важко було у «Вест Гемі» перебудуватися та показувати жест зі схрещеними руками, як це роблять гравці «Шахтаря». Я казав у клубі, що 10 років грав в Україні, де ми із «Шахтарем» – найбільші суперники. Так, ми були суперниками у чемпіонаті, без «Динамо» не було б «Шахтаря», без «Шахтаря» не було б «Динамо». Без цих команд не було б інтересу до чемпіонату України. Уболівальники підтримують свої улюблені команди, це добре. Президент «Шахтаря» вкладає у клуб солідні кошти, це теж викликає повагу», - зауважив гравець.

Про свій нинішній клуб

«У «Вест Гемі» хороший колектив, у команді чудові хлопці, у роздягальні позитивна атмосфера. У нас багато гумору, тому у «Вест Гемі» адаптуватися було досить комфортно. Тренувальний процес такий самий, як і скрізь. Якщо одна гра на тиждень, то по одному тренуванню на день, і одного разу серед тижня два тренування на день», - відкрив невелику таємницю Ярмоленко.

«Усім відомо, що в англійському чемпіонаті швидкості інші, потрібно спочатку звикнути до цього. Мислити треба швидше – як і працювати з м'ячем», - додав він.

Про спілкування із Тарасом Степаненком

«У збірній гарно спілкуємося. Той момент у минулому, я був не правий тоді, вибачився, отже конфлікт вичерпано вже давно», - пригадав Андрій епізод, коли він спеціально вдарив Тараса у дербі із «Шахтарем».

Про найбільші навантаження на тренуваннях

«Я думаю, це більше залежить не від чемпіонату, а від тренерського штабу. У кожного наставника свій тренувальний процес. Якщо конкретно брати Пеллегріні, Реброва та Хацкевича, то фізичних вправ більше в Англії. У нас немає зараз єврокубків, тому тренуємося у «Вест Гемі» справді багато. У Пеллегріні заняття важкі, але в той же час вони цікаві, із м'ячем», - підсумував Ярмоленко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: