Феєрія Маліновського, провал Ярмоленка. Європейські ЗМІ про українських гравців за кордоном

Феєрія Маліновського, провал Ярмоленка. Європейські ЗМІ про українських гравців за кордоном
Андрій Ярмоленко
Фото: twitter.com/westhamutd

Водночас, Коноплянка отримав невеликий перепочинок, вийшовши тільки на заміну

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах.

Цього разу увагу шанувальників українських талантів прикували наші гравці у першостях Англії та Бельгії.

«Главком» тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек німецького клубу «Шальке», гравець національної збірної України Євген Коноплянка, в матчі чергового туру вищого дивізіону Німеччини Бундесліги вийшов на заміну на 79-й хвилині поєдинку з колишнім клубом Андрія Вороніна, «Фортуною» з Дюссельдорфа. «Кнаппен» обіграли суперника з рахунком 2:0 в гостьовому матчі сьомого ігрового кола. Цього разу Коноплянка отримав можливість трохи відпочити – після трьох виходів у стартовому складі Коноплянка опинився на заміні. «Шальке» переміг вдруге поспіль і піднявся на 14-ту позицію в таблиці про ранги. Тепер у «кобальтових» шість очок.    

Автори ресурсу RevierSport про гру Євгена написали наступне:

«…Коноплянка цього разу не показав тієї активності, яка притаманна цьому гравцю на полі. Коли він з’явився в грі, результат вже було забезпечено. Можливо, така його гра пов’язана з тим, що в нього та його партнерів не було необхідності напружувати м’язи, «Шальке» міг поберегти сили…»

134

Ще один представник середньої лінії збірної України, Руслан Маліновський, в грі чергового туру вищого дивізіону чемпіонату Бельгії Ліги Жупілє, в матчі його «Генка» з «Гентом», вийшов із перших хвилин. Його команда суперника на виїзді перемогла з рахунком 5:1, а Руслан забив четвертий м’яч свого колективу, а також брав участь у першому голі свого клубу (коли виконував подачу з кутового) та третього взяття воріт суперника. Крім того, на Маліновському «заробив» свою другу жовту картку гравець суперника, який був вилучений з поля. Після цього успіху «Генк» обійшов «Брюгге» й очолив турнірну таблицю першості з 26-ма очками.

Журналісти авторитетного бельгійського ресурсу Sporza виступом нашого співвітчизника захоплені:

«…Відмінний виступ Маліновського тільки підкреслив прірву між опонентами. Українець забив чудовим дальнім ударом, і ще раз нагадав, що в нього дуже сильна ліва нога. Враховуючи те, який об’єм роботи виконав Маліновський, які передачі віддавав, та якою є його участь у голах «Генка», він, без сумніву, є одним з кращих футболістів своєї команди за підсумками цього матчу…»

1565

Лідер команди тренера Андрія Шевченка, наразі другий бомбардир в історії збірної України Андрій Ярмоленко, черговий матч свого «Вест Гему» в англійській прем’єр-лізі провів не дуже добре. Мабуть, гру проти «Брайтона» варто називати його найгіршим матчем у вищій лізі Англії. Втім, однією з причин такого виступу Ярмоленка варто називати те, що він не мав змоги діяти на комфортній для себе позиції. В матчі з «Брайтоном» Андрій левову частку ігрового часу проводив у «напівфланзі» й у центрі, а на бровці свої навички та вміння не застосовував, і майже відразу м’яча віддавав. Ярмоленко двічі пробивав по воротах суперника: з першим ударом впорався голкіпер, а другий заблокували захисники. Андрій виконав 36 передач з точністю 82%, жодного разу не йшов у дриблінг і виграв половину своїх єдиноборств – три з шести. «Молотки» поступилися на виїзді з рахунком 0:1. Наразі «Вест Гем» займає 15-ту позицію з сімома очками в своєму активі.  

Профільний Football London назвав Андрія гіршим в складі «Вест Гема» поруч з двома іншими футболістами команди з Лондона. Коментар авторів цього видання був не вельми схвальним і точно жорстким. Андрій отримав низькі чотири бали:

«...Патетична спроба Ярмоленка утримати м’яча призвела до легкого взяття воріт авторства Гленна Мюррея. У першому таймі його гра була жахливою. Часто витіснявся суперниками, щосили намагався хоча б десь знайти вільні зони, а дії в обороні в його виконанні регулярно були дуже поганими. В цілому взагалі не потрапив у гру...»

35631

Інше відоме, але не суто футбольне, видання, а мова про The Guardian, про виступ Андрія написало наступне: «... Ярмоленко занадто повільно реагував на тиск Барам Каяла, в результаті чого ізраїльтянин зробив блискучу подачу - Мюррею залишалося кивнути головою ...»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Коноплянка у матчі проти Штутгарта. Фото: Getty Images
Жахіття Коноплянки та Ярмоленка. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Андрій Ярмоленко у футболці збірної України
Ярмоленко та Коноплянка порівнялися у рейтингу кращих футболістів Бундесліги
Руслан Маліновський з командою
Зіркові дні Ярмоленка та Маліновського. Українські футболісти не залишають у спокої європейські ЗМІ
Євген Коноплянка. Фото ФК «Шальке»
Вікенд для українських футболістів: Ярмоленко дав успішний старт, Макаренко та Безус зіграють між собою
Андрій Ярмоленко. Фото: ФК Боруссія
Ярмоленко і Коноплянка отримали низькі оцінки за матчі у Бундеслізі
Роман Яремчук. Фото «Гент»
Яремчук і Маліновський роблять результат у своїх клубах. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Роман Безус
Подарунок від Безуса та «безжальний убивця» Рибалка. Європейські ЗМІ про гру українців за кордоном
Українські футбольні термінатори у Європі. Іноземні ЗМІ шаленіють від Ярмоленка і Пластуна
Українські футбольні термінатори у Європі. Іноземні ЗМІ шаленіють від Ярмоленка і Пластуна
Фот: «Генк»
Успіхи українських футболістів в Іспанії, Бельгії та Туреччині. Підсумки вікенду
Дата публікації новини: