Українські футбольні термінатори у Європі. Іноземні ЗМІ шаленіють від Ярмоленка і Пластуна

Українські футбольні термінатори у Європі. Іноземні ЗМІ шаленіють від Ярмоленка і Пластуна

Після кожного матчу «Боруссії» про Андрія закордонні ЗМІ пишуть не просто статті, а майже цілі повісті хвалебного змісту

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу - насамперед у Болгарії, Греції та Німеччині.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців посеред цього тижня.

Коли вітчизняні спеціалісти й уболівальники кажуть про те, що сьогодні Україна нібито не має достатньої кількості якісних виконавців для виступів в центрі оборони у національній збірній, «Главком» готовий сказати рішуче «Ви не праві!». Бек болгарського клубу місцевої вищої ліги на ймення «Лудогорець», колишній гравець львівських «Карпат» і київської «Оболоні» Ігор Пластун для успішних виступів на позиції центрального захисника має все й навіть більше - відповідні габарити, вміння вибирати позицію, якісну гру на другому поверсі… Останнє Ігор показово довів у матчі з «Ботевом» у грі в межах Першої ліги (аналог УПЛ) Болгарії, коли в ендшпілі матчу забив гол, відгукнувшись на подачу з кутового. Це перше взяття воріт суперника 27-річного бека у поточному сезоні. Пластун відіграв 14 матчів в усіх турнірах, а конкретно в грі з «Ботевом» - усі 90 хвилин. Наразі «Лудогорець» посідає друге місце в таблиці про ранги, маючи 21 бал після дев’яти зіграних матчів.   

Болгарський ресурс Sportal про гру нашого хлопця написав приємно пафосно:

.png_02

«…Український «термінатор» рятує «Лудогорець»… На 80-й хвилині господарі увімкнули п’яту передачу. Лукокі виконав подачу від кутового прапорця й Пластун виграв боротьбу за позицію в суперника, а головне - пробив головою по воротам - 2:1. Захисник провів ще один сильний матч і вже став одним з кращих футболістів у болгарській першості…»

Схоже, що хавбек німецького «Шальке» Євген Коноплянка переживає не кращий період. Екс-гравець «Дніпра» видав результативний старт сезону, коли про нього говорила ледь не вся Німеччина, проте наразі позиції стрімко втрачає. Після трьох поспіль невдалих матчів за «кнаппен» представник середньої лінії збірної України прогнозовано залишився у запасі на матч з грізною «Баварією». На вістрі атаки діяв Бургшталлер, а на позиціях інсайдів інші колеги Євгена: Аріт та Горецька. Коноплянка вийшов по перерві, кілька разів загострив гру команди - тричі пробив по воротам, здійснив чотири проходи флангом... Але результат говорить сам за себе - 0:3, гору бере Мюнхен. Наразі Шальке займає шосту позицію у таблиці з дев’ятьма очками.

Німецький Sportbild від дій нашого хлопця не у захваті:

.png_03

 «…Коноплянка знову не виправдав довіру тренера… Після того, як з’явився на полі, кілька разів спробував створити загрози володінням суперника, проте – марно, як для нього самого, так і для команди господарів…»

Наш слід у Греції цього разу вельми сильно підкреслив своєю грою Євген Шахов. Хавбек клубу ПАОК вдало з’явився на полі на 63-й хвилині матчу на Кубок Греції з «Левадіакосом». Євген не тільки підсилив тиск на ворота противника, а й забив вирішальний гол у грі, схиливши шальки  терезів на користь його клубу. Вже на 70-й хвилині Шахов більш ніж вдало зіграв на відскоку, переправивши м’яча у ворота візаві з-за меж штрафного майданчика більярдним, точним низовим ударом. У підсумку - 2:1 на користь команди Євгена. Це перший гол Шахова в поточному сезоні у семи матчах в різних змаганнях.

Грецький сайт Onsports звитягу українця прокоментував «сухо»:

1_01

 «…Шахов виявився у потрібному місці в потрібний час, і пробив по воротам суперника, не замислюючись, чи це буде правильне рішення. У результаті виграла його команда, а суперник, який мав непогані шанси шокувати фаворита, врешті лишається ні з чим…»

Найбільше ж розмов у ці дні про гру, звичайно ж, лідера збірної України та колишнього гравця київського «Динамо». Півзахиснек «Боруссії» з Дортмунда, Андрій Ярмоленко, не залишає в спокої європейських акул пера. Після кожного матчу «чорно-жовтих» про Андрія можна писати не просто статті - цілі повісті хвалебного змісту! Сподіваємося, що Ярмоленко продовжить у тому ж дусі, а поки скажемо, що чергову гру, проти «Гамбурга» у межах Бундесліги 1, Андрій знову провів на вищому рівні. Виїзна перемога з рахунком 3:0 стала можливою багато в чому завдяки саме українцю. Ярмоленко взяв участь у двох голах «BvB». Спочатку українець заробив і виконав подачу зі штрафного, після якого був забитий гол, а потім допомог відзначитися у воротах «динозаврів» Обамеянгу. Андрія змінив партнер по команді на 67-й хвилині матчу. Наразі команда Ярмоленка займає першу позицію в таблиці з 13-ма очками в активі.

Високу роль Андрія в перемозі над «Гамбургом» відзначили чи не всі спортивні й суспільно-політичні ЗМІ Німеччини та інших країн Західної Європи. Зупинимося на кількох таких згадуваннях.

Зокрема, провідний німецький спортивний портал Kicker включив Ярмоленка у збірну туру, і це - «дебют» для Андрія.

Ще один німецький ресурс Spox повз успіх Андрія також не пройшов:

«…Ярмоленко провів у Дортмунді всього лише три тижні. Він поки не говорить німецькою й не дуже добре володіє англійською (дивно, звідки в німецьких колег така інформація, адже ще до переїзду в Німеччину Ярмоленко англійську знав досить непогано, і цим серед гравців «Динамо» виділявся – примітка «Главкома»), тому поки й сам не може пояснити настільки вдалу свою гру. Але головне, що замість слів він робить на полі конкретні справи…»

Портал Sports Illustrated прокоментував виступ Андрія наступним чином:

.png_04

«…У кількох моментах міг забивати сам, проте все одно став найкращим гравцем матчу. Навіть з урахуванням того, що на табло горять імена інших виконавців, його дії в цьому поєдинку заслуговують на увагу, а дії самого футболіста - високої оцінки…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: