Зіркові дні Ярмоленка та Маліновського. Українські футболісти не залишають у спокої європейські ЗМІ

Зіркові дні Ярмоленка та Маліновського. Українські футболісти не залишають у спокої європейські ЗМІ
Руслан Маліновський з командою

«Главком» не проходить повз виступи легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах

 Увагу шанувальників українських талантів цього разу прикували наші гравці у першостях, насамперед, Німеччини та Бельгії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців-легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек бельгійського клубу «Генк» та гравець збірної України Руслан Маліновський провів за свою команду черговий вдалий матч. Цього разу колишній футболіст «Зорі» вийшов у стартовому складі й провів увесь поєдинок. Руслану вдався гол зі штрафного в грі з лідером чемпіонату Ліги Жупілє «Брюгге» (рахунок матчу 2:0 на користь команди Маліновського). По закінченні цього матчу «Генк» займає восьме місце в таблиці про ранги. Руслан з початку сезону провів 13 матчів і забив два голи, додавши до них одну результативну передачу. Мова про усі змагання.

Спеціалізоване видання Voetbalkrant про нашого гравця не згадати не могло.

1_23

«…Блискучий удар Маліновського з досить гострого кута, можливо, став несподіваним і для нього самого, адже гравець, цілком можливо, по воротам не бив, а робив подачу… Як би там не було, цей момент став окрасою матчу, а сам хавбек провів гру активно…»

Футболіст клубу вищого дивізіону Німеччини «Шальке» з міста Гельзенкірхен Євген Коноплянка гру проти «Веена» у межах Кубка Німеччини провів з першої до останньої хвилини. Його команда здобула виїзну перемогу (3:1) й пробилася в наступний раунд змагань. Сам Євген знову не феєрив, проте й переможної «каші» своєї команди не зіпсував. На рахунку Коноплянки кілька спроб виконання небезпечних передач на партнерів, перспективний удар по воротах, загострення й скидки м’яча на колег… 

Головне спортивне видання регіону Рур, до якого географічно належить і місто команди Коноплянки, Revier Sport, нашому виконавцю поставило 3,5 бали (нагадаємо, що в Німеччині найвищий бал – 1). Крім того, автори ЗМІ охарактеризували гру Євгена наступним чином:

2_12

«…Перший тайм Коноплянка ледь не проспав. Так, цей гравець мав шанс забити, проте йому завадив голкіпер суперника. У другій половині матчу він помітно активізувався, проте кілька разів йому відверто не щастило…»

На вулиці ще одного хавбека збірної України, а мова про Олександра Зінченка, нарешті зелене світло й справжнісіньке свято. Футболіст англійського клубу «Манчестер Сіті», нарешті, дебютував на «блакитний місяць» у офіційному матчі. З «Вулвергемптоном» в грі на Кубок англійської Ліги Зінченко зіграв усі 120 хвилин, включно з серією пенальті (0:0 в основний час, перемога «містян» в «лотереї»). Олександр намагався діяти обережно, здебільшого віддавав м’яча найближчому партнеру, проте, коли випадала така нагода, демонстрував, що з м’ячем на «ти» – пробивав по воротам, намагався загострювати розрізними пасами... Важливо зазначити, що Зінченко діяв на позиції лівого латераля – відповідав за увесь фланг. І з того, що ми побачили, можна зробити висновок, що шанс виграти конкуренцію в такого гравця, як Фабіан Делф, за місце в складі на цій позиції (за відсутності травмованого аж до квітня Бенжамена Менді), в Зінченка є.

Суспільно-політичний ресурс Manchester Evening News виступ Олександра оцінив сімома балами (другий результат у команді). Крім того, на словах автори охарактеризували гру Зінченка наступним чином:

3_08

«…Хосеп Гвардіола продовжує пошуки оптимальної кандидатури на позицію лівого захисника. 20-річний дебютант приніс немало користі – додав атакам колективу необхідної ширини й виконав кілька перспективних передач… Однозначно, це був кращий гравець «Манчестер Сіті» в цьому матчі, кажучи про проведення атак на ворота опонента…»

Закінчимо огляд традиційно справами такого хлопця, як Андрій Ярмоленко. Цього разу колишній футболіст чернігівської «Десни» та київського «Динамо» став головною дійовою особою на полі в матчі з «Магдебургом» в межах Кубка Німеччини (перемога клубу Андрія, «Боруссії» з Дортмунда, з рахунком 5:0, на полі суперника). Наприкінці першої половини Андрій асистував партнерам вперше за проведені на полі 90 хвилин. На початку другої половини українець віддав «передгольовий» пас. Потім Ярмоленко реалізував одинадцятиметровий штрафний удар і, таким чином, забив свій перший м’яч у Кубку Німеччини. Крім того, наостанок наш футболіст ще й  заробив кутовий, після якого було забито четвертий гол…

Згадане вище видання Revier Sport поставило Ярмоленку оцінку 2.5, і це другий бал у команді Дортмунда.

4_08

«…Складалося враження, що з кожною хвилиною, проведеною на полі, український гравець діяв все краще й краще. Коли ж партнери по команді надали йому право виконати пенальті, впевнено використав свій шанс…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: