Переможна серія «Зорі» у Лізі Європи закінчилася у Берліні

Переможна серія «Зорі» у Лізі Європи закінчилася у Берліні

«Герта» обіграла луганський клуб з рахунком 2:0

«Герті», зважаючи на турнірне становище, у матчі 4-го туру Ліги Європи проти «Зорі» потрібна була тільки перемога. Тільки за такого розкладу берлінці залишали собі шанси на продовження боротьби у єврокубках у наступному році. Луганці же хотіли закріпитися на другому місці та довести, що дві поспіль перемоги над фаворитами не були випадковістю.

«Герта» розпочала матч достатньо потужно, створивши перший момент уже на п’ятій хвилині, коли Калу накрутив кількох захисників і пробив з меж штрафного майданчика. Лунін врятував українців у цьому епізоді. Уже за кілька хвилин Ессвайн небезпечно пробив у дальній кут, проте і цього разу воротар «Зорі» відіграв вдало.

Але і Лунін нічого не зміг зробити на 16-й хвилині. Міттельштедта втратили захисники на лівому фланзі. Торунаріга зупинив м’яч, п’ятою віддав на партнера, а вищезгаданий Максиміліан уже точно навісив на голову Зельке. Центральні оборонці завадити тому пробити у кут воріт не встигли. Так «Герта» провела швидкий гол і повела у рахунку.

Луганці прийшли до тями ближче до середини тайму, провівши разючу контратаку. Один з ударів був заблокований, а потім уже Сілас з лету додавав з лінії штрафної – м’яч пролетів повз ворота. Згодом свою точність перевіряв Луньов. Після його удару у кут м’яч просвистів поруч зі стійкою. Загалом, «Зоря» перехопила ініціативу та тримала м’яч у ці хвилини. А «Герта» перейшла на контратаки.

Чогось особливого більше у першому таймі глядачі не побачили. «Герта» свідомо віддала ініціативу гостям, розраховуючи на швидкі контратаки. Німецька команда у чотири рази переважала «Зорю» за ударами (11:3), а на табло це вилилося лише в один гол.

dnqaejswaaakrry

Другу половину зустрічі також краще почали господарі. Луніну довелося знову вступати у гру, відбиваючи черговий удар Зельке. Та надалі берлінці знову віддали м’яч суперниками з України. Крім того, футболісти зі столиці Німеччини не поспішали бігти вперед. Було зрозуміло, що такий рахунок їх повністю задовольняє. І воно не дивно, адже за рівної кількості очок у такому б випадку «Герта» випереджала «Зорю», якщо брати до уваги очне протистояння (1:2 на виїзді та 1:0 вдома).

Така гра тривала до 73-ої хвилини. Луганці намагалися організувати щось в атаці, але це у них не виходило. Натомість господарі скористалися обрізкою Опанасенка та провели результативний контрвипад. Ессвайн віддав на хід Зельке, Лунін намагався випередити нападника, але той встиг прокинути м’яч собі на хід. А забити у порожні ворота й оформити дубль форварду було вже не важко.

На цьому можна було і завершувати матч. «Зоря» ще намагалася йти вперед, але це було лише бажання. Виконання залишало бажати кращого. У підсумку – поразка 0:2, яка не вплинула на позиції луганців. Вони і надалі займають друге місце, маючи у своєму активі шість очок.

Водночас, боротьба у групі загострилася. За два тури до фінішу групового етапу «Естерсунд» має сім балів, «Атлетик» - п’ять, а «Герта» - чотири. І кожна з команд має хороші шанси на вихід з групи. «Зорі» для цього може вистачити однієї перемоги.

dnqaejrw0aewppv

Ліга Європи з футболу

Матч 4-го туру

«Герта» (Берлін, Німеччина) – «Зоря» (Луганськ, Україна) – 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Зельке (16), 2:0 - Зальке (73)

«Герта»: Крафт, Пекарик, Штарк, Ессвайн (Дардой, 80), С. Калу (Харагучі, 59), Дуда (Шельбред, 74), Штокер, Міттельштедт, Торунаріга, Маєр, Зельке

«Зоря»: Лунін, Опанасенко, Сваток, Гречишкін, Сухоцький, Харатін, Андрієвський, Караваєв (Соарес, 74), Сілас (Гордієнко, 56), Луньов (Громов, 59), Юрі

Попередження: Караваєв (69), Сухоцький (79)

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: