Наїзд авто і масові бійки: як зносили контейнери на центральному ринку Луцька

Наїзд авто і масові бійки: як зносили контейнери на центральному ринку Луцька
У Луцьку сталась масова бійка між муніципальною вартою і підприємцями, є постраждалі

За попередньою інформацією постраждалі є як серед муніципалів, так і серед базарників

У Луцьку (попри COVID-19) – вже кілька тижнів триває конфлікт: ліквідовують «Центральний ринок».

В Рівненському апеляційному господарському суді завершився розгляд справи щодо правої сторони Центрального ринку. Як і в першій інстанції, перемога залишилась за Луцькою міською радою.

У зв’язку із цим відбулося засідання позачергового виконкому, під час якого члени виконавчого комітету ухвали рішення про знесення незаконно встановлених контейнерів на Центральному ринку, які належали фірмі «Скорпіон-сервіс». Зокрема йдеться про 9 металоконструкцій на першій лінії безпосередньо перед самим ринком.

Очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська повідомляла, що вказані кіоски розташовані незаконно, оскільки термін оренди ділянки завершився торік, а підприємці не отримали паспортів прив’язки.

Ці кіоски знаходяться на земельній ділянці впритул до Центрального ринку, але ніхто не узаконив відносини з Луцькою міською радою. Власників споруд попереджали вже двічі про демонтаж. Окрім того, на кіосках були розміщені наклейки про знесення.

Натомість підприємці стверджують, що їм ніхто не повідомив про те, що на виконкомі ухвалюватиметься рішення про демонтаж. Тож чимало людей прийшли до ринку, аби завадити демонтажу незаконно розміщених конструкцій.

Як повідомляють ІА Волинські новини, що на місті події відбувалась сутичка між муніципалами та підприємцями, які виступили проти демонтажу.

Так, намагаючись завадити вивезенню демонтованих контейнерів один з підприємців Центрального ринку заблокував своїм автомобілем вантажівку. Коли муніципали спробували виштовхати її з тротуару, той вскочив в машину і поїхав на людей. В результаті почалась масова бійка.

Відповідно до попередньої інформації постраждалі є як серед муніципалів, так і серед базарників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: