«Нечисть, відійди від мене». Як Парубій виганяв з президії православного Новинського

«Нечисть, відійди від мене». Як Парубій виганяв з президії православного Новинського

Новинський зайшов до президії ВР і вимагав від спікера зняти з розгляду законопроект про релігійні громади в Україні

У четвер, 17 січня, у Верховній Раді сталася словесна перепалка між спікером Андрієм Парубієм та лідером фракції «Опозиційний блок» Вадимом Новинським. Православний олігарх вимагав зняти з розгляду законопроект щодо зміни підлеглості релігійними громадами.

Зауважимо, що спікер Ради двічі ставив законопроект №4128-д «Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)» на голосування за основу та в цілому, а також двічі – за повернення до його розгляду.

Під час одного з таких голосувань лідер «Опоблоку» Новинський зайшов до президії і вимагав від Парубія зняти з розгляду законопроект. Спікер на провокації екс-регіонала не піддався, а Новинському лаконічно відповів: «Відійди від мене, нечисть! Відійди!».

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)» (№ 4128-д). 

Як вже повідомлялося, за ухвалення в першому читанні і в цілому як закон проголосували 229 народних депутатів України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: