У Франції зняли відео про життєвий шлях князівни Анни Київської

У Франції зняли відео про життєвий шлях князівни Анни Київської
Пам'ятник Анні Київській

Відео можна переглянути на моніторі чи телефоні, роззираючись на 360 градусів

Культурний центр Анни Київської у Франції за підтримки Українського культурного фонду та за сприяння заповідника «Софія Київська» зняв відео про життєвий шлях Анни Ярославівни, князівни Київської Русі.

Про це Centre Culturel Anne de Kyiv повідомляє у Facebook.

«Пам'ятаєте, ми обіцяли кіно? А от і воно! Пройдіться старовинними вулицями Санлісу, завітайте до прекрасної Софії Київської та Центру Анни Київської. Ви пройдете стежками Анни Ярославни, почуєте її історію та здобудете унікальний досвід. Адже не кожен може побувати у Франції та Україні за 5 хвилин чи видертись під купол Софії Київської», - йдеться у повідомленні.

Відео можна переглянути на моніторі чи телефоні, роззираючись на 360 градусів. Для максимального ефекту історію Анни Київської радять дивитись у окулярах віртуальної реальності.

До слова, восени цього року у французькому місті Тулуза відкрили пам'ятник доньці київського князя Ярослава Мудрого Анні Ярославні

Як відомо, у Франції раніше пам'ятник Анні Ярославні було відкрито у місті Санліс.

Минулого року в Парижі президент Росії Володимир Путін назвав київського князя Ярослава Мудрого «нашим улюбленим князем», а його доньку Анну Ярославну – «руською Анною».

Після цього в українському і російському суспільствах здійнялася хвиля обговорень і суперечок на цю тему.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін поглузував із твердження Путіна про те, що київська княгиня Анна Ярославна - росіянка. Натомість він жартома сказав, що відтепер вважає Пушкіна «українцем».

Також нагадаємо, що французи в Україні зніматимуть фільм про Анну Ярославну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: