Одна за одною: до Помісної церкви приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму у Вінниці

Одна за одною: до Помісної церкви приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму у Вінниці

Храм розташований у колишньому бункері Ворошилова

На Вінниччині після Об’єднавчого Собору, що відбувся 15 грудня в столиці, та створення помісної Православної церкви України парафії Вінницької єпархії одна за одною починають приєднуватися до ПЦУ. Переходять храми як в місті Вінниця, так і в селах регіону.

Як повідомили у Вінницькій єпархії до Православної Церкви України, приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму Вінниці, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, відомого як бункер Ворошилова, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Майже вся громада храму підтримала свого настоятеля протоієрея Олексія Волкова, який запропонував визначитися, чи залишатися надалі у єдності з Московським патріархатом, чи приєднатися до Помісної автокефальної Православної Церкви України. Вибір був зроблений на користь Української Церкви. Отець Олексій відомий у Вінниці як активний місіонер, а також як капелан-волонтер, який першим зі священиків Вінниччини ще у 2014 році розпочав регулярні поїздки на схід для підтримки бійців української армії.

Нагадаємо, раніше «Главком» повідомляв, що у Вінниці до Православної церкви України приєдналася ще одна громада.

Напередодні парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви у Львівській області приєдналася до Православної церкви України.

Також 22 грудня стало відомо, що віряни на Тернопільщині переходять від Московського патріархату до Православної церкви України.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон про нову назву УПЦ МП.

Також на Закарпатті московська парафія перейшла до Православної церкви України.

Раніше повідомлялося, що у Вінницькій області три парафії вирішили приєднатися до складу Православної церкви України.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: