Хакери атакували сайт парламенту Норвегії

Хакери атакували сайт парламенту Норвегії
Хакери атакували сайт парламенту Норвегії

Атака сталася внаслідок використання уразливості програм Microsoft

Хакери атакували сайт парламенту Норвегії. Поки що невідомі масштаби атаки, однак є підтвердження, що зловмисникам вдалося вилучити певні дані.

Про це повідомляє Reuters.

«Атака сталася внаслідок використання уразливості програм Microsoft, ця проблема носить міжнародний характер», – ідеться в поширеному повідомленні норвезького парламенту.

Наразі невідомо, хто стоїть за атакою.

«На цей момент неможливо побачити зв'язок цієї атаки з атакою, якій парламент піддався перед початком осені 2020 року», – додали у відомстві.

Подальше розслідування справи передано поліції.

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року, Федеральне бюро розслідувань, Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури (CISA) та Управління директора національної розвідки (ODNI) підтвердили масштабну кібератаку на урядові структури США. Згідно з їх інформацією, організували атаку російські хакери.

Як повідомлялося, президент Microsoft Бред Сміт заявив, що у компанії є докази причетності Росії до масової кібератаки на американські урядові системи. Кібератака сталася в грудні 2020 року. При атаці хакери використовували інструменти, схожі на ті, які використовує Росія.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: