Tesla показала електричну вантажівку

Tesla показала електричну вантажівку
Презентація проекту вантажного автомобіля Tesla
Фото: twitter.com/Tesla

Близько 800 кілометрів на одній зарядці і аеродинаміка, «немов у спорткара»

Tesla презентувала електричну вантажівку, яка може проїхати 500 миль (близько 800 кілометрів) на одній зарядці. Як стверджують у компанії, автомобіль має кращу аеродинаміку, ніж спорткари, начебто Bugatti Chiron. Про це повідомляє TJ.

Як розповів Ілон Маск на прес-конференції, він «може керувати цією штукою, хоча ніколи не водив вантажівку». У Tesla Semi встановлені два двигуни і внутрішні монітори від Tesla Model 3. Він може розганятися від 0 до 100 кілометрів на годину за 5 секунд і за 20 секунд при перевезенні понад 36 тисяч кілограмів.

_Вантажний автомобіль Tesla

Сидіння водія в Tesla Semi розташоване не праворуч, а по центру - по боках стоять два дисплея. У системі передбачено автопілот, який зможе тримати машину в смузі і перебудовуватися без допомоги людини. Повної автономності в електромобілі не передбачено.

Маск окремо додав, що після 30 хвилин зарядки Tesla Semi може проїхати ще 400 миль (близько 650 кілометрів). Компанія почне виробляти електричні вантажівки в 2019 році, але поки не розкрила дату початку продажів і навіть приблизну ціну.

Після завершення презентації вантажівки Маск анонсував випуск оновленого кабріолета Tesla Roadster. Електромобіль проїжджає на одному заряді більше 1000 кілометрів і набирає 100 кілометрів на годину за 1,9 секунд. Продажі Roadster почнуться в 2020 році.

Раніше повідомлялося, що українці придбали вже понад 4 тисячі електрокарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: