Чорногоря офіційно підтвердила кінець епідемії Covid-19

Чорногоря офіційно підтвердила кінець епідемії Covid-19
У Чорногорії більше немає хворих на коронавірусну хворобу Covid-19

У Чорногорії із приблизно 600 тисячами жителів було зафіксовано 324 інфікованих коронавірусом, 9 людей померли

Національний координаційний комітет Чорногорії оголосив про закінчення епідемії Covid-19 в країні, оскільки упродовж минулих 28 днів нових випадків захворювання не виявили, а всі, хто був госпіталізований, – одужали.

І хоча влада Чорногорії ще наприкінці травня заявила, що стала першою країною в Європі, що подолала Covid-19, офіційно про кінець епідемії обіцяли оголосити в разі, якщо нових захворювань не буде до 2 червня – 28 днів після останньої появи.

Рішенням уряду в Чорногорії дозволена діяльність театрів й кіно, також весілля та інші зібрання з участю не білше ніж 200 осіб.

Кордони Чорногорії відкриті для громадян всіх країн, де кількість інфікованих не перевижує 25 осіб на 100 тисяч населення.

Влада сусідньої Сербії висловила обурення, оскільки країна не потрапила до списку 120-ти країн, чиїм громадян дозволено в'їзд до Чорногорії без тестування на Covid-19 та 14-денного карантину.

У Чорногорії із приблизно 600 тисячами жителів було зафіксовано 324 інфікованих коронавірусом, 9 людей померли. Перший випадок коронавірусу в Чорногорії зареєстрували 17 березня.

Наприкінці травня Чорногорія стала першою країною в Європі, в якій одужали від коронавіруса всі хворі, а також протягом 20 днів не фіксували жодного нового випадку захворювання.

Спочатку в Чорногорії планували дозволити в'їзд лише з Хорватії, Словенії, Австрії, Німеччини, Польщі, Чехії, Угорщині, Албанії та Греції.

Раніше повідомлялося, що Чорногорія готується до відновлення туристичного сезону з 1 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: