Канада засудила псевдовибори на окупованому Донбасі

Канада засудила псевдовибори на окупованому Донбасі

Канадці й надалі будуть солідарними із народом України

У МЗС Канади також засудили дії Росії

Незаконні так звані вибори, заплановані на неділю на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, викликають серйозне занепокоєння Канади. Про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади.

«Канада глибоко стурбована незаконними виборами, запланованими на 11 листопада в Донецькій та Луганській областях. Суверенітет й територіальна цілісність України повинні поважатися», - зазначили у відомстві.

У МЗС також засудили дії Росії, «що порушують міжнародні норми та створюють загрозу для людей на сході України».

«Канада залишається стурбованою чинною ситуацією на Донбасі, що є прямим наслідком російської агресії. З 2014 року Канада виділила 750 млн дол. міжнародної допомоги Україні, у тому числі на підтримку розвитку, стабілізації та безпеки, а також гуманітарну допомогу», - нагадали у МЗС.

У МЗС наголосили, що канадці «й надалі будуть солідарними із народом України».

Зазначимо, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані вибори.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав жителів окупованих територій Луганської та Донецької областей ігнорувати так звані вибори, що заплановані на 11 листопада.

Служба безпеки України встановила, що так звані вибори, організовані окупаційною адміністрацією Росії на Донбасі, будуть забезпечувати близько 6,5 тис. членів «дільничних виборчих комісій».

Як повідомлялося, раніше у США закликали жителів Донбасу бойкотувати «вибори» в ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко закликав мешканців «ДНР» та «ЛНР» не голосувати на так званих виборах, які пройдуть 11 листопада.

Читайте також статтю «Главкома»: Донбасу не залишили вибору

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: