Консульства України в Польщі будуть закритими ще два тижні

Консульства України в Польщі будуть закритими ще два тижні
Консульські установи України у Польщі продовжили табу на прийом громадян до 22 травня

Дипустанови України в Польщі до 22 травня надаватимкть лише окремі послуги

Через епідемічну ситуацію в Польщі консульські установи України у Варшаві, Гданьску, Кракові та Любліні вкотре продовжили табу на прийом громадян.

«Дипустанови поінформували, що лишатимуться закритими для відвідувачів не до 11 травня, як планувалося останнього разу, а аж до 22 травня», пoвідoмляє Yavp.pl.

Водночас окремі послуги громадяни все ж зможуть отримати, попередньо сконтактувавшись з консульствами по телефону або через електронну пошту. Зокрема, Генконсульство України в Кракові повідомило, що оброблятиме такі звернення:

  • оформлення посвідчень особи на повернення в Україну у разі необхідності такого повернення наступного тижня;
  • набуття громадянства України за народженням дітям, народженим у Польщі, у зв’язку з оформленням їм посвідчення на повернення в Україну у разі реальної необхідності невідкладно повернутися;
  • візи для в’їзду в Україну у випадках, які мають гуманітарний характер за рішенням керівника консульської установи.

Натомість у Генконсульстві в Кракові не прийматимуть документів на постановку на тимчасовий консульський облік або на виготовлення закордонного українського паспорта.

А от Генконсульство України в Любліні, попри карантинні обмеження, приймає поштою документи на постановку на консульський облік.

У разі нагальної необхідності (нещасний випадок, крадіжка документів) українців попросили звертатися до консульських установ по електронній пошті: [email protected] (для консульського відділу в Варшаві) та [email protected] (для інших консульських установ). У разі смерті громадянина України або ДТП з важкими наслідками – телефонувати на «гарячу лінію» посольства +48 698 608 837.

Нагадаємо, 29 квітня Польща відновила видачу українцям робочих віз

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: