Литва закликала YouTube видалити акаунти підсанкційних артистів із РФ

Литва закликала YouTube видалити акаунти підсанкційних артистів із РФ
фото з відкритих джерел

Комісія з радіо і телебачення Литви пообіцяла вжити правових заходів, якщо YouTube не видалить акаунти співаків

Литовська комісія з радіо і телебачення (LRTK) звернулася до Google і YouTube із проханням видалити офіційні акаунти російських артистів, внесених до санкційного списку Європейського Союзу. Про це пише LRT.

За даними російської служби «Радіо Свобода», адміністрація відеосервісу YouTube відреагувала на прохання та вже заблокувала канали російських артистів, які активно підтримують війну проти України.

Серед осіб, які потрапили під санкції ЄС, акаунти на YouTube є у виконавців Олега Газманова, Миколи Расторгуєва (гурт «Любе»), Григорія Лепса, Чичеріної, Ярослава Дронова (Шаман), Поліни Гагаріної, актора В'ячеслава Манучарова.

Як зазначається, раніше платформа для потокового відтворення музики Spotify оголосила про видалення профілів зазначених виконавців.

Литовський закон передбачає, що Литовська комісія з радіо і телебачення може накладати штрафи на юридичних осіб, які порушують міжнародні санкції, у розмірі до 50 тис. євро або більше, якщо порушення триває. Якщо YouTube не видалить акаунти, LRTK планує вжити правових заходів. Європейська комісія і медіарегулятори ЄС були поінформовані про ситуацію.

Нагадаємо, музичний стрімінговий сервіс Spotify видалив сторінки кількох російських виконавців, проти яких США та Євросоюз запровадили санкції за активну підтримку війни в Україні. Серед них – Григорій Лепс, Шаман, Олег Газманов, Поліна Гагаріна, Чичеріна та гурт «Любе».

До слова, 24 червня країни Європейського Союзу офіційно запровадили 14-й пакет санкцій проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: