Лукашенко, якому перекрили торгові шляхи, пропонує миритися з Україною

Лукашенко, якому перекрили торгові шляхи, пропонує миритися з Україною
Невизнаний президент Олександр Лукашенко на урочистих зборах, присвячених Дню захисників Вітчизни та збройних сил Білорусі, згадав про Україну
фото: belta.by

Білоруський диктатор закликав Україну зробити так, щоб ми завжди жили у мирі та злагоді

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко звернувся до України та заявив, що слов'янські народи повинні жити у мирі та злагоді. Про це білоруський диктатор сказав на урочистих зборах, присвячених Дню захисників Вітчизни та збройних сил Білорусі, повідомляє БелТА.

«Хочу звернутися до українського народу та керівництва: давайте зробимо так, щоб ми завжди жили у мирі та злагоді», – сказав Лукашенко.

За його слова, «це наш шлях – шлях миролюбності та злагоди».

Варто нагадати, що 14 лютого під час зустрічі з українським політиком-пенсіонером Олександром Морозом Лукашенко заявив, що, за його інформацією, в Україні зараз вирішили відмовитися від білоруських калійних добрив та попросили Америку допомогти замістити цей товар. Але США, нібито, відмовили, оскільки вони самі переважно закуповують калій у Канаді. «Це треба в Америку звертатися, щоб закупити! А уявіть, яка ціна: добути, переробити, відвезти, залізничним транспортом, в портах завантажити, сюди за тисячі кілометрів, тут знову перевалка, знову залізничний транспорт, доки довезуть до селян... порядок дорожчий буде. Навіщо ви це робите за такої ситуації?», – обурився Лукашенко.

Зі свого боку народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі зазначив, що експорт калійних добрив становить близько 10% ВВП Білорусі. За інформацією депутата, таке рішення державного підприємства вже призвело до різкої зміни риторики самопроголошеного президента Білорусі.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко пригрозив відключити Україні електрику та зупинити постачання палива.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: