На Кубі вирує масштабна пожежа на нафтобазі. Постраждали понад 100 осіб

На Кубі вирує масштабна пожежа на нафтобазі. Постраждали понад 100 осіб
На Кубі другий день поспіль горить нафтобаза
фото: Reuters

Понад 1000 мирних жителів були евакуйовані

Масштабна нафтова пожежа вже другий день вирує поблизу кубинського супертанкерного порту в Матансасі в Кубі. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією видання, у п'ятницю, 5 серпня, ввечері блискавка влучила в один із восьми резервуарів для зберігання на базі зберігання нафти. Тепло від полум’я досягло другої ємності в суботу, а вітер підніс вогонь близько до третьої.

Влада Куби повідомила, що як мінімум 121 людина отримала поранення в результаті другого вибуху, з яких 36 залишаються в лікарні, п'ятеро перебувають у важкому стані.

Одну людину вважають загиблою, а 17 пожежників вважаються зниклими безвісти. Понад 1000 мирних жителів були евакуйовані з району.

Мексика та Венесуела направили команди для боротьби з вогнем, а США надала невизначену «технічну консультацію».

Нагадаємо, Росію накрили масштабні лісові пожежі. У Ханти-Мансійському автономному окрузі горить ліс: площа пожежі налічує вже 40 896 га, повідомляють місцеві рятувальники. Жителі округу скаржаться на смог та публікують фото у соцмережах.

Також раніше повідомлялося, що у Росії горів склад Ozon у місті Істра на Новоризькому шосе Московської області. Спочатку причиною пожежі називали замикання. Відомо, що жертвою пожежі стала одна людина, ще 13 постраждали. У постраждалих, переважно, опіки кінцівок і дихальних шляхів різного ступеня тяжкості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: