У Вірменії затримали лідера протестного руху

У Вірменії затримали лідера протестного руху
Нікол Пашинян
Фото: panorama.am

Нікол Пашинян затриманий під час акції протесту

Під час ходи протестного руху проти прем'єрства екс-президента Сержа Саргсяна в єреванській громаді Еребуні з вулиці Арцах був затриманий лідер протестного руху, депутат парламенту Вірменії Нікол Пашинян.

Коли хода на чолі з Пашиняном, що прямувала до адміністративного району Еребуні, дійшла до вулиці Арцаха, на шляху ходи встав поліцейський кордон в шоломах і з щитами. Демонстранти спробували прорвати поліцейське оточення, між ними і силами поліції сталося зіткнення. Поліція застосувала шумові гранати для стримування розгніваних силовими діями демонстрантів. У результаті правоохоронці затримали Пашиняна.

Потім поліцейські почали розгін демонстрації, із застосуванням сили вони затримували учасників акції.

Був затриманий також інший опозиційний депутат Сасун Мікаелян після того, як він звернувся до учасників мітингу із закликом не боятися і не розходитися. «Серж Саргсян виставив ультиматум нашій свободі», - заявив Мікаєлян.

На даний момент відомо про одного постраждалого, його відвезли на машині «швидкої допомоги».

Як відомо, 17 квітня парламент Вірменії схвалив кандидатуру лідера правлячої Республіканської партії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра республіки, незважаючи на багатотисячні акції протесту в країні. 

Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

Відбулися сутички з правоохоронцями. 16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху були доставлені у відділення поліції. 

18 квітня демонстранти відновили вуличні протести. Поліція затримала 84 учасників протестних акцій. 

Президент Росії Володимир Путін привітав Саргсяна з обранням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: