Справа Скрипаля: Отруту могли додати у гречку

Справа Скрипаля: Отруту могли додати у гречку
Сергій Скрипаль з донькою

Раніше повідомлялося, що отруту могли нанести на ручку дверей у будинку Скрипалів

У рамках розслідування отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Великій Британії допитали жінку, яка привезла їм із Росії гречку. Про це повідомляє видання The Times.

Однак наразі в центрі уваги поліцейського розслідування перебувають двері будинку Скрипаля в Солсбері, де були виявлені сліди смертоносної нервово-паралітичної речовини, слідчі також допитали друга родини щодо їжі, привезеної з Москви.

Відзначається, що Сергій Скрипаль попросив доньку привезти з Росії гречку з лавровим листям та спеціями. Але вона забула це зробити і попросила про послугу жінку, яка прибула до Британії з чоловіком іншим рейсом.

Як повідомляється, правоохоронці допитали цю жінку щодо «гостинців» для Скрипалів. Джерело у поліції повідомило, що «поліція висунула підозру, що подарунки для Юлії та її батька, можливо, містили нервово-паралітичний «Новічок».

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

2 квітня повідомлялося, що британські чиновники, які розслідують отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля, вважають, що операція у Солсбері (Велика Британія) була настільки складною, що не могла бути здійснена без схвалення Кремля

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: