США об'єднають генконсульство з посольством в Єрусалимі - Помпео

США об'єднають генконсульство з посольством в Єрусалимі - Помпео
Держсекретар США Майк Помпео

Об’єднання установ не свідчить про зміну політики США щодо Єрусалиму, Західного берега або Сектора Газа, запевняє Помпео

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що генконсульство США в Східному Єрусалимі об'єднають з новим посольством США в Єрусалимі.

Про це пише Reuters.

«Це рішення є частиною спільних зусиль щодо підвищення ефективності і продуктивності нашої роботи. Це не свідчить про зміну політики США щодо Єрусалиму, Західного берега або Сектора Газа», - сказав Помпео.

Новий «палестинський відділ», який створять при посольстві в Єрусалимі, буде надавати усі послуги жителям Західного берега, Сектора Газа і арабських кварталів Єрусалиму.

За словами Помпео, даний крок - це частина зусиль адміністрації Дональда Трампа з підтримки миру між Ізраїлем і палестинцями.

Раніше повідомлялося, що Чехія відкриє в Єрусалимі «Чеський дім», що стане першим кроком до перенесення посольства країни в Ізраїлі в Єрусалим.

Як відомо, 14 травня в Єрусалимі офіційно відкрили посольство США. 

На знак протесту тисячі палестинських протестувальників зібралися біля адмінкордону Сектору Газа. Вони кидали каміння і намагалися прорватися. Ізраїльські військові відкрили вогонь. Внаслідок сутичок загинули щонайменше 52 палестинця.

Посол України в Ізраїлі не був присутній на офіційній церемонії перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: