Туск очолив Європейську народну партію

Туск очолив Європейську народну партію
Дональда Туска обрали головою Європейської народної партії

Новий лідер ЄНП заявив, що на цій посаді збирається вести активну боротьбу з популізмом

Голову Європейської Ради Дональда Туска обрали головою Європейської народної партії (ЄНП) під час 24-го з'їзду в Загребі (Хорватія). За нього віддали більшість голосів. Туск був єдиним кандидатом. Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи перед далегатами, новий лідер ЄНП заявив, що на цій посаді збирається вести активну боротьбу з популізмом.

«Я вступаю в боротьбу з популістами... З одного боку знаходяться партії безвідповідального популізму, а з іншого - наша партія, яка несе відповідальність за популярність», - заявив він.

Туск сказав присутнім, що ЄНП «не буде жертвувати такими цінностями, як громадянські свободи, верховенство закону і порядність».

«Той, хто не може прийняти це, де-факто ставить себе за межі нашої родини», - додав він.

Туск стане наступником Джозефа Доля, який був очільником партії від 12 листопада 2013 року. Нині ж Дональд Туск обіймає посаду президентом Європейської Ради, його каденція завершується 1 грудня.

Зазначимо, що напередодні Дональд Туск заявив, що Росія є «стратегічною проблемою» Європейського союзу.

До слова, раніше президент США Дональд Трамп закликав повернути Росію в Велику сімку, виключену в 2014 році за агресію в Україні та анексію Криму. Країни-члени G7 – Німеччина, Великобританія і Канада виступили проти.

Глава Євроради Дональд Туск заявив, що замість повернення РФ краще запросити на наступний саміт Великої сімки Україну як гостя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: