У німецькому уряді хочуть залишити канали комунікації з Москвою «відкритими»

У німецькому уряді хочуть залишити канали комунікації з Москвою «відкритими»

Високопосадовець ФРН закликає попередити нову холодну війну із РФ

Гернот Ерлер, який в уряді ФРН займається відносинами із РФ, заявив у інтерв’ю для видання Passauer Neue Presse, що канали комунікації із Москвою мають залишатися відкритими. Про це повідомляє агентство Reuters.

За його словами сторони мають зробити все необхідне для того, щоб попередити нову холодну війну.

При цьому Ерлер заявив, що висилка чотирьох дипломатів є знаком солідарності із Великою Британією після інциденту в Солсбері. Такий крок став відображенням консенсусу в коаліційному уряді ХДС/ХСС і СДПН щодо необхідності відповіді на провокацію РФ.

За словами соціал-демократа Гертона Ерлера, не зважаючи на те, що в ФРН є економічні інтереси щодо закінчення санкцій щодо РФ, політичні розрахунки мають брати гору.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новічок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: