У Польщі з 18 травня відкриються ресторани, перукарні та спортивні зали

У Польщі з 18 травня відкриються ресторани, перукарні та спортивні зали
У громадському транспорті з 18 травня збільшать ліміт на кількість пасажирів

У країні з 18 травня починається третій етап скасування карантинних обмежень через коронавірус

У Польщі з 18 травня відновлять з обмеженнями роботу косметичні, гастрономічні заклади та деякі спортивні об’єкти а з 25 травня – школи для опіки над дітьми 1-3 класів. Про це під час пресконференції у Варшаві заявили голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький, глава МОЗ Лукаш Шумовський та міністр освіти Даріуш Піонтковський.

Зазначається, що в країні з 18 травня починається третій етап скасування обмежень, запроваджених з середини березня у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Голова Ради міністрів попросив записуватися у косметичні салони дистанційно, аби уникати скупчення людей.

За його словами, також з 18 травня частково будуть відкриватися ресторани, бари, кав’ярні та інших об’єкти гастрономії з дотриманням відповідного санітарного режиму.

Моравецький закликав власників закладів громадського харчування віддавати перевагу обслуговуванню на свіжому повітрі – у двориках, на літніх терасах.

Польський прем’єр також підкреслив, що з 18 травня можна буде користуватися спортивними та гімнастичними залами, але з дотриманням обмежень щодо кількості осіб. Крім того, буде дозволено користуватися концертними залами для проведення проб і тренувань музикантів та артистів.

А ще з 18 травня у громадському транспорті буде збільшено ліміти на кількість пасажирів.

Міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський зазначив, що вогнище коронавірусу ще зберігається серед гірників кількох шахт Сілезького воєводства (південь країни) та їхніх сімей, але уряд намагається швидко опанувати там ситуацію, не ізолюючи цей регіон від решти країни.

Міністр освіти Польщі Піонтковський поінформував, що з 25 травня буде також відновлено роботу молодіжних таборів, палаців і домів культури, де заняття зможуть відбуватися у невеликих групах.

Як повдіомлялося, станом на 13 травня кількість заражених коронавірусом у Польщі зросла до 17 062, з яких 847 осіб померли, а 6410 людей вилікувалися.

Нагадаємо, у Польщі сезонним працівникам з України дозволили відбувати карантин у полі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: