У російській церкві напали на журналістів під час літургії

У російській церкві напали на журналістів під час літургії
У церкві сказали, що журналісти нібито «все перекрутили», а їх вигнали, бо ті розмовляли та заважали службі

Священник спробував відібрати камеру у фотографа, а служниця – позбавити журналіста телефону

Служителі церкви і парафіянин напали на співробітників омського порталу БК55, коли ті прийшли на святкову літургію робити матеріал щодо порушення санітарних правил в церквах і мечетях під час епідемії коронавіруса, повідомляє видання.

У православній Знам’янській церкві російські журналісти спробували взяти коментар у священника, який налетів на них з нецензурною лайкою. У публікації сказано, що потім він спробував відібрати камеру у фотографа, а служниця – позбавити його телефону. У кореспондентки вони також хотіли забрати смартфон, на який вівся аудіозапис. Після цього парафіянин грубо виштовхав дівчину з будинку, а священнослужитель штовхнув фотокореспондента на виході. Працівники ЗМІ викликали поліцію.

У церкві сказали, що журналісти нібито «все перекрутили», а їх вигнали, бо ті розмовляли та заважали службі. За словами представника релігійної установи, які приїхали на виклик поліцейські взяли звернення у настоятеля і ніяких претензій не пред’явили.

За даними на 19 квітня, в Омську 31 заражений коронавірусом. Всього в Росії майже 42 тисячі інфікованих.

Нагадаємо, цьогоріч Великдень в українських церквах проходить в умовах карантину, у зв’язку з чим обмежено всі традиційні святкові заходи та богослужіння. Натомість у Святогірській Лаврі РПЦ в Україні (Донецька область) головний храм був заповнений людьми, служба проходила без дотримання карантинних заходів обережності.

Поліцейські склали три адміністративні протоколи через порушення правил карантину під час великодніх богослужінь у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: