ЗМІ: директор ЦРУ таємно літав у Північну Корею для зустрічі з Кім Чен Ином

ЗМІ: директор ЦРУ таємно літав у Північну Корею для зустрічі з Кім Чен Ином
Майк Помпео

Зустріч є частиною спроби закласти основу для прямих переговорів між Трампом і Кім Чен Ином про денуклеаризацію

Директор ЦРУ Майк Помпео, який претендує на пост держсекретаря США, здійснив секретний візит до Північної Кореї для зустрічі з лідером цієї країни Кім Чен Ином в якості посланця президента США Дональда Трампа.

Про це, посилаючись на джерела, які безпосередньо знають про поїздку, пише The Washington Post.

Така зустріч є частиною спроби закласти основу для прямих переговорів між Трампом і Кім Чен Ином про денуклеаризацію, повідомили джерела на умовах анонімності.

«Я відчуваю оптимізм, що уряд Сполучених Штатів може організувати умови для цього належним чином, щоб президент і північнокорейський лідер могли провести цю розмову (яка) поставить нас на шлях досягнення дипломатичного результату,  якого Америка так відчайдушно - Америка і світ так відчайдушно потребують», - сказав Помпео в Комітеті з міжнародних відносин Сенату минулого тижня.

Напередодні Трамп заявив, що зустріч з Кім Чен Ином, ймовірно, відбудеться на початку червня або раніше.

Раніше ЗМІ повідомляли, що підготовка зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином ведеться на секретних переговорах між представниками обох країн.

Як відомо, розвідка США зафіксувала підготовку КНДР до ядерного випробування.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявляв, що готовий вести діалог з США і провести зустріч на вищому рівні з президентом Дональдом Трампом.

Також повідомлялося, що Дональд Трамп після пропозиції щодо діалогу з Пхеньяном заявив, що переговори із Північною Кореєю відбудуться тільки «на правильних умовах».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підтвердив свій план зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в кінці травня в п'ятницю під час телефонної розмови з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Кім Чен Ин, перебуваючи у КНР, назвав умову ядерного роззброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: